«Η Skoda Ξάνθη οφείλει να στοχεύει στις υψηλές θέσεις»

Στην παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας, Σάκη Τσιώλη, προχώρησε οπ μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε την περαιτέρω αναβάθμιση του Γιάννη Παπαδημητρίου, σε αντιπρόεδρο της ΠΑΕ!

Ο Χρήστος Πανόπουλος παρουσίασε το νέο τεχνικό τιμ στις εγκαταστάσεις των Πηγαδίων και μίλησε για αλλαγές που θα γίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αρχής γενομένης από το ρόλο του Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος παραμένει τεχνικός διευθυντής, αλλά παράλληλα αναλαμβάνει το πόστο του αντιπροέδρου της ΠΑΕ και του εκπροσώπου της ομάδας στα όργανα της Λίγκας!

Ο Σάκης Τσιώλης από την πλευρά του, δήλωσε πως οι στόχοι της ομάδας θα πρέπει να είναι πάντοτε υψηλοί και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση καταστρώνεται ο προγραμματισμός. Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με τον Χρήστο Πανόπουλο, ο οποίος δήλωσε:

«Καταρχήν ευχαριστώ για την παρουσία σας στην η παρουσίαση του κ. Τσιώλη. Κάνοντας ένα σύντομο flash back στο πρόσφατο παρελθόν θέλω να πω, πως ο πάτος (σ.σ. δείχνοντας με το χέρι του χαμηλά) ήταν εδώ κι εδώ η κορυφή (σ.σ. δείχνοντας με το χέρι του ψηλά). Αυτό φέτος θέλουμε να το αντιστρέψουμε. Με την λογική αυτή προχωρήσαμε στην πρόσληψη του κ. Τσιώλη» και συνέχισε:

«Θα υπάρξουν αλλαγές και στην επαγγελματική ομάδα και στις ακαδημίες. Κι επειδή όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος στο τέλος θα φανεί αν οι επιλογές που έχω κάνει σε όλα τα θέματα είναι οι κατάλληλες. Ο κ. Τσιώλης και οι συνεργάτες του, είτε είναι στο τεχνικό team, είτε ποδοσφαιριστές, θα δουλέψουν σκληρά για να δικαιώσουν τις επιλογές μας. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια για τον προπονητή ό,τι θα τον στηρίξω κι άλλα… τετριμμένα, γιατί η πορεία μου στο χρόνο σχετικά με τους προπονητές είναι αυτή που είναι. Δεν θα το πω λοιπόν ό,τι θα τον στηρίξω, έστω κι αν το αισθάνομαι με το παραπάνω.

Όλοι εμείς, βάζω και τον εαυτό μου γιατί εδώ και 25 χρόνια και πολλά περισσότερα που έρχομαι εδώ αισθάνομαι Ξανθιώτης και Αλεξανδρουπολίτης, όμως περισσότερο Ξανθιώτης, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι αυτού του τόπου. Θα ήθελα λοιπόν, να καλέσω τον κόσμο της πόλης μας, ανεξάρτητα από το αν αγαπούν ή όχι το ποδόσφαιρο να είναι κοντά στην ομάδα. Γιατί η SKODA ΞΑΝΘΗ εκπροσωπεί και την τοπική κοινωνία. Δεν θέλω να πω τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε αλλά σίγουρα SKODA ΞΑΝΘΗ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Να έρθουν όλοι στο γήπεδο, φίλαθλοι ή μη και να ενισχύσουν την ομάδα.

Εύχομαι το κάθε ματς που θα δίνουμε στην έδρα μας να είναι μία ποδοσφαιρική γιορτή. Κι αν είναι η παρουσία τους όπως το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να έχετε όλοι υπόψη σας ότι θα δείτε μία τελείως διαφορετική ομάδα. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι ο Γιάννης Παπαδημητρίου από τον επόμενο μήνα θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ στο Δ.Σ. – παραμένοντας παράλληλα στο πόστο του Τεχνικού Διευθυντή – αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και την εκπροσώπηση της ΠΑΕ στη Superleague μαζί με τον παλαίμαχο κ. Κοντοβαζαινίτη. Σας παρουσιάζω τον Σάκη Τσιώλη στην SKODA ΞΑΝΘΗ, την οποία επέλεξε για να πετάξει μαζί της. Welcome κ. Τσιώλη».

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη ανέλαβε ο νέος τεχνικός της Skoda, ο οποίος δήλωσε από την πλευρά του:
«Εδώ και 18 χρόνια γνωριζόμαστε σαν αντίπαλοι όμως τώρα είμαι εδώ για να δουλέψουμε για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πανόπουλο και Δ.Σ για την τιμή που μου κάνει να δουλέψω εδώ. Η SKODA ΞΑΝΘΗ έχει και τις προϋποθέσεις και την οργάνωση για να κάνει ένας προπονητής πολύ καλά τη δουλειά του. Με τον Βαγγέλη Τσιώλη που μεταξύ άλλων θα επωμιστεί και την ανάλυση του αντιπάλου και τον Νίκο Νεντίδη έχουμε τη χαρά να συνεργαστούμε με την SKODA ΞΑΝΘΗ και τον Χρήστο Πανόπουλο. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες για να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει ο ιδιοκτήτης. Στοχεύουμε σε μία πρωταγωνιστική πορεία. Δεν δικαιολογείται κάτι λιγότερο με όλες τις προδιαγραφές της SKODA ΞΑΝΘΗ. Οφείλουμε να στοχεύουμε στις ψηλές θέσεις. Στην ξανθιώτικη ομάδα υπάρχει συνέπεια και οργάνωση σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Στο τέλος πρέπει όλοι μας να δικαιώσουμε τον μεγαλομέτοχο για την επιλογή του.

Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση μιας και γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για παίκτες που έχουν δουλέψει στο παρελθόν μαζί μου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στον Τεχνικό Διευθυντή και στον Υπεύθυνο του τμήματος Scouting, είπα πως θέλω να έρθουν παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κι όχι συγκεκριμένοι παίκτες. Αυτά, για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του κ. Πανόπουλο έτσι ώστε να είμαι σήμερα προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ».

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στις οποίες απάντησαν τόσο ο Χρήστος Πανόπουλος, όσο και ο Σάκης Τσιώλης. Αναλυτικά όσα είπαν οι δύο άνδρες:

Χρήστος Πανόπουλος:
«Παπαστεριανός και Λισγάρας ήταν ολοκληρωμένες μεταγραφές αρκετό καιρό πριν ξεκινήσει η συνεργασία με τον κ. Τσιώλη.

Ο Κάρλος Κάλβο Είναι ένας επαγγελματίας παίκτης με συμβόλαιο. Ζήτησε άδεια για γάμους οικογενειακών του προσώπων και θα επιστρέψει τις επόμενες μέρες. Αν ενδιαφέρονται ομάδες για την μεταγραφή του, όλοι γνωρίζουν πως ότι κινείται στην ομάδα έχει τιμή πώλησης.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Λίγκα, είναι μία θετική κατεύθυνση αν το κόκκινο, το πράσινο ή όποιο άλλο χρώμα συμβαδίζουν στις απόψεις τους. Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα υπάρξει διάρκεια. Και το δεύτερο που θα πρέπει να δει κανείς είναι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο χάρτη του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις εξελίξεις που θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Δανιήλ μετά από κοινή συμφωνία δεν θα συνεχίσει στην θέση του Υπεύθυνου των Ακαδημιών. Είναι ένας άνθρωπος δικός μας και θα παραμείνει κοντά στην ομάδα. Αλλά ξέρετε, η ζωή είναι έτσι που πάντα πρέπει να υπάρχει η νέα μέρα. Τεχνικός υπεύθυνος για την Ακαδημίας μας στο αγωνιστικό κομμάτι θα είναι ο Νίκος Κεχαγιάς κάτω από τον Γιάννη Παπαδημητρίου που θα έχει την εποπτεία και της επαγγελματικής ομάδας αλλά και όλων των ομάδων των Ακαδημιών.

Κάποιοι παίκτες βρίσκονται στο στόχαστρό μας, ο κ. Κωνσταντινίδης έχει κάνει μία καλή δουλειά στη συλλογή πληροφοριών όλη τη διάρκεια της σαιζόν. Σε μία – δύο θέσεις να έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 1-2 παίκτες. Ο κράχτης είναι ο Τσιώλης!

Ήταν μία απόφαση δική μου προσωπικά για να γίνει αυτή η συνάντηση και μέσα από αυτά που συζητήσαμε με τον Σπύρο συμφωνήσαμε ότι όλα στην ζωή έχουν μία αρχή κι ένα τέλος κι ότι θα ήταν καλύτερα για τις δύο πλευρές να δει η κάθε μία, την επόμενη μέρα. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα εκτίμησης κι αλληλοσεβασμού. Ο Σπύρος είναι ένας αθλητής μαχητής. Ήταν «leader» σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του και το «να θέλω να παίζω» και «να είμαι μπροστά» συνέχεια είναι θεμιτό. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο ήταν μία κοινή απόφαση. Έτσι είναι η ζωή, προσέφερε πάρα πολλά τα 11 αυτά χρόνια και ψυχικά και σωματικά.

Πέρα από το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων δεν νομίζω να υπάρξει καμία άλλη διαφορά. Πιστεύω πάντως πως είναι καλύτερα να παίζεις σε μία πόλη σαν την Ξάνθη που θα έχει 3000 ή 4000 κόσμο παρά σε γήπεδα με μικρότερο κοινό».

Σάκης Τσιώλης:
«Πέρσι η SKODA ΞΑΝΘΗ με το τελείωμα του α’ γύρου πίστευα ότι θα ολοκλήρωνε την παρουσία της στην πρώτη 8άδα. Κάποιες συγκυρίες και κάποια αποτελέσματα την έφεραν στην δύσκολη θέση. Χαθήκαν και παιχνίδια που με την δυναμική που έχει η ομάδα θα μπορούσε να τα αποφύγει, χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να αναφερθώ αρνητικά στους προηγούμενους προπονητές.

Ένας επαγγελματίας προπονητής παίρνει πρώτα – πρώτα το ρόστερ στα χέρια του. Υπάρχουν 22 παιδιά και μέχρι την Παρασκευή θα βρίσκονται όλοι παρόντες στην προπόνηση. Το προσεχές διάστημα θα έχω σαφή άποψη γι’ αυτούς. Από εκεί και μετά θα κοιτάξουμε το καλύτερο. Πάντως επιθυμώ ένα ρόστερ μέχρι 32 ποδοσφαιριστές. Έχουμε συμφωνήσει στο σύστημα της ομάδας. Η SKODA ΞΑΝΘΗ θα παίζει το σύστημα που θα κερδίζει!

Τα φιλικά έχουν προγραμματιστεί, δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Η προετοιμασία θα γίνει όλη εδώ στα Πηγάδια, μιας και υπάρχουν όλες οι υποδομές για το καλύτερο. Θα καθιερώσει η ΠΑΕ μία μέρα μέσα στην εβδομάδα όπου θα υπάρχει ενημέρωση Τύπου.

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, υπάρχουν εφήμερες επιτυχίες. Το στίγμα του ο προπονητής, το αφήνει με μία παρακαταθήκη με νέα παιδιά. Θα έχουμε ένα ρόστερ 30-32 ποδοσφαιριστών γιατί σ’ αυτό θα υπάρχουν και παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία. Όλο το τεχνικό team να είστε σίγουροι πως θα βρίσκεται κοντά παρακολουθώντας τις δραστηριότητες και την εξέλιξη της Ακαδημίας.

Λόγω του ότι φέτος υποβιβάζονται 4 ομάδες θεωρώ πως από την 1η αγωνιστική θα υπάρχει μεγάλη ένταση μέσα στα γήπεδα. Εμείς δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τις υπόλοιπες 17 ομάδες. Μαζί με τον Αλέκο Μαλαδένης, τον Ηλία Σιδερίδη, τον Νίκο Νεντίδη και τους υπόλοιπους συνεργάτες θα είμαι όλοι μαζί, ένα! Οι κ.κ. Παπαδημητρίου – Κωνσταντινίδης έχουν «φάει» τα γήπεδα με το… κουτάλι κι έχουμε τον ίδιο ποδοσφαιρικό τρόπο σκέψης. Η παρουσία του κ. Κασναφέρης χαίρομαι που συνέπεσε με την δική μου παρουσία στον πάγκο της ομάδας γιατί πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί και δίνει λύσεις μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

Διαβάστε επίσης