“Θα σας σφάξουμε στα σπίτια σας”

Τρομάζει με τις απειλές του τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους που προειδοποιεί με σφαγές αμάχων, σε βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Ο ισλαμιστής εξτρεμιστής, ένας νεαρός μαύρος, απευθύνεται στην κάμερα με βρετανική προφορά προειδοποιώντας ότι οι μαχητές του ISIS θα σφάξουν αμάχους μέσα στα σπίτια τους στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη.

Το μήνυμα πιστεύεται ότι βιντεοσκοπήθηκε στη Ράκα της Συρίας, την de facto πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» στη διάρκεια πρόσφατων μαχών μεταξύ των τζιχαντιστών και των “Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων” (SDF), που μάχονται για την ανακατάληψή της με τη στήριξη των ΗΠΑ. Ο τρομοκράτης απευθύνεται, μάλιστα, προσωπικά στον Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον «νέο φαραώ».

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον νέο φαραώ της εποχής μας, τον Ντόναλντ Τραμπ! Μπορεί να έστρεψες το βλέμμα σου στη Ράκα και τη Μοσούλη, αλλά εμείς έχουμε τα μάτια μας στραμμένα στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη. Αν το επιτρέψει ο Αλλάχ θα σας σφάξουμε μέσα στα σπίτια σας», λέει κουνώντας το χέρι απειλητικά στην κάμερα, προτού επιστρέψει στο οπλοπολυβόλο του κι αρχίσει να πυροβολεί.

Κούρδος εκπρόσωπος των πολιορκητών είπε ότι οι μαχητές του SDF είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο στις νότιες συνοικίες της Ράκα, καθώς προελαύνουν αργά αλλά σταθερά μέρα με τη μέρα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση στη Ράκα στις αρχές Ιουνίου από ανατολικά και δυτικά. Εφόσον αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο στις νότιες περιοχές θα αποκάψουν την τελευταία έξοδο διαφυγής των τζιχαντιστών προς τον Ευφράτη, που βρίσκεται νότια της πόλης.

«Προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση και δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια πότε ακριβώς θα πετύχουμε το στόχο μας. Περίπου το 90% των νότιων συνοικιών έχει απελευθερωθεί», είπε ο Κούρδος αξιωματούχος.

Ωστόσο, ο κίνδυνος για τους περίπου 50.000 αμάχους που παραμένουν στη Ράκα είναι μεγάλος.

Πηγή: «Θα σας σφάξουμε στα σπίτια σας»: Τζιχαντιστής του ISIS απειλεί Κωνσταντινούπολη και Ρώμη [βίντεο] | iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης