“Θα συνεχιστεί για χρόνια η αυστηρή επιτροπεία στην Ελλάδα”

Ξεκάθαρο  μήνυμα στη ελληνική κυβέρνηση στέλνει ο επικεφαλής του EuroWorking Group με συνέντευξή του στο “Έθνος”, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν περισσότερα μέτρα την ερχόμενη χρονιά.

Eιδικότερα, ο Τόμας  Βίζερ εξέφρασε την άποψη ότι η επιτροπεία στην Ελλάδα θα διαρκέσει πολύ και θα είναι αρκετά αυστηρή και σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν θα είναι εκεί για να δει το τέλος της.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι «το πότε η Ελλάδα θα καταφέρει να φτάσει την αποπληρωμή στο 75% του χρέους εξαρτάται από τις συζητήσεις σχετικά με τις ωριμάνσεις αποπληρωμής» και πρόσθεσε ότι «δεδομένου του μεγάλου ποσού και των μεγάλων περιόδων ωρίμανσης της αποπληρωμής, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια σειρά από ζητήματα στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος που θα είναι πιο αυστηρή από ό,τι στην Ισπανία, για παράδειγμα».

“Να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν η τρίτη αξιολόγηση”

Αναφορικά με την τρίτη αξιολόγηση, ο επικεφαλής του EuroWorking Group επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή έως το τέλος του έτους, και πως η εφαρμογή των προαπαιτουμένων είναι σημαντική.

Τέλος, προειδοποίησε ότι τυχόν μη έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων θα επηρεάσει την ανάπτυξη και την σταθερότητα στην χώρα, ενώ αναφορικά με το χρέος διευκρίνισε ότι παρέμβαση θα υπάρξει μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα