Ιδρύει δικό του κόμμα ο Σάκης Ρουβάς;

 

Της Σπυριδούλας Κάμπου Ζαράγκα

 

Μια παράξενη φήμη κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες, σχετικά με τις πολιτικές βλέψεις του Σάκη Ρουβά. Σίγουρα πολλοί από εσάς που θα μάθετε τι «ψήνεται» στο παρασκήνιο, θα δυσκολευτείτε να φανταστείτε πώς ένας τραγουδιστής μπορεί να ηγηθεί κόμματος. Κάποιοι άλλοι, όμως, φέρεται πως έχουν πιστέψει αυτό το νέο project και έχουν σκοπό να επενδύσουν πολλά στο νέο πρόσωπο, του πολιτικού Σάκη Ρουβά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα λαμπερό πρόσωπο του lifestyle, μεταπηδάει στον χώρο της πολιτικής. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, έχουν κατά καιρούς φιγουράρει στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και έχουν εκλεγεί πανηγυρικά. Τρανό παράδειγμα ο Ηλίας Ψινάκης, που «πυροβολήθηκε» όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχεία του Μαραθώνα. Ο πάλαι ποτέ μάνατζερ απέδειξε ότι είχε τη γνώση να προσφέρει στον τόπο του, και ήδη έχει φέρει πολλά εκατομμύρια από επιχειρηματίες του εξωτερικού, δίνοντας άλλο αέρα στον Μαραθώνα. Ανάλογη περίπτωση, κι αυτή του δημάρχου πλέον Στυλίδας, Απόστολου Γλέτσου.

Στην περίπτωση του Σ. Ρουβά, όμως, οι άνθρωποι που κρύβονται από πίσω του –και πρόκειται για γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά και για γνωστούς επιχειρηματίες από μεγάλα «τζάκια»–, όπως φημολογείται έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για να «χτυπήσουν» άλλα ισχυρά κόμματα, και σύμφωνα με τους ίδιους, ο τραγουδιστής έχει όλη τη δύναμη, το γκελ και την αγάπη του κόσμου για να τα πραγματοποιήσει. Ο Σ. Ρουβάς ποτέ δεν έκρυψε ότι παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις. Κατά καιρούς μάλιστα έχει τοποθετηθεί πολιτικά μέσω των social media, ενώ η θέση του για το δημοψήφισμα είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, προκάλεσε εκ νέου σχόλια, στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και κάνοντάς του την ερώτηση, για το αν έχει υπαρξιακή συνείδηση, ενώ έδειξε πλήρης γνώστης για τα περί μνημονίων.

«Η ύπαρξη της μνημονιακής πολιτικής στη χώρα μας τόσα χρόνια όπως και η ύπαρξη των ξένων επιτηρητών και καθοδηγητών καταγράφει δυστυχώς την περίτρανη αποτυχία και αδυναμία μας από την περίοδο της μεταπολίτευσης ως και σήμερα να διαχειριστούμε και να αξιοποιήσουμε με αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, όραμα και συνέπεια έναν τόσο σπάνιας ομορφιάς και πλούσιο τόπο όπως η Ελλάδα αλλά και τις αρετές μας ως Έλληνες, τη δύναμη ψυχής, το μέγεθος του πολιτισμού και της διανόησής μας που κυριαρχεί και μεγαλουργεί στο εξωτερικό παγκόσμια αλλά αδυνατεί, συρρικνώνεται στο εσωτερικό.

»Άρα η ευθύνη είναι βεβαίως πρωτίστως των πολιτικών, αλλά και του λαού, των ψηφοφόρων και πολλές φορές των μη ψηφοφόρων. Η ενεργή συμμετοχή είναι προϋπόθεση, είναι υποχρέωση και όχι απλά δικαίωμά μας… Δεν αξίζουμε ως λαός αυτή την αντιμετώπιση. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, διότι και ιστορικά το έχουμε αποδείξει», δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας άφωνους πολλούς.

Για αυτό το νέο όραμά του, βρίσκεται σε πολύωρες συζητήσεις αυτό το διάστημα ο τραγουδιστής και το επιβεβαιώνει στην «Α» άνθρωπος από το πολύ στενό του περιβάλλον. Το μόνο που μένει είναι να πει ο Σάκης το τελικό «ναι» και να μελετήσει με προσοχή όλους τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η απόφασή του αυτή.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα