Ικανοποίηση ΔΝΤ για τα stress tests των τραπεζών

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το ΔΝΤ μετά τα αποτελέσματα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  στις  τράπεζες της Ευρωζώνης “Καλωσορίζουμε την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ΕΚΤ στις τράπεζες της Ευρωζώνης» αναφέρει με γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ράις, «η άσκηση χρησιμοποίησε ένα κοινό πλαίσιο για να αξιολογήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και σηματοδοτεί την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση μιας τραπεζικής ένωσης».

«Το υψηλό επίπεδο διαφάνειας και συγκρισιμότητας των αποτελεσμάτων θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες στην αγορά να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την υγεία των τραπεζών, η οποία θα πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης» τονίζει.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επισημαίνει ότι «συνολικά, η άσκηση παρέχει μια σημαντική βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των τραπεζικών ισολογισμών, την αντιμετώπιση προβληματικών ιδρυμάτων και την ενίσχυση του δανεισμού για τη στήριξη της ανάπτυξης».

«Συμφωνούμε με την ΕΚΤ ότι αυτό(stress test) είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα και στηρίζουμε την αποφασιστικότητά της να επαναλαμβάνει τις ασκήσεις σε ετήσια βάση, βελτιώνοντας συνεχώς τη διαδικασία» καταλήγει ο κ. Ράις στην ανακοίνωσή του.

 

 

 

Διαβάστε επίσης