Ισραήλ: Αυστηρά μηνύματα Νετανιάχου σε Παλαιστινίους, Ιράν και Ερντογάν

«Όσο πιο σύντομα αντιληφθούν οι Παλαιστίνιοι την πραγματικότητα ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, βρίσκεται στο Παρίσι, είχε συνάντηση που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και αμέσως μετά δήλωσε: «Πρότεινα στον κ. Αμπάς (τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής), να καθίσουμε και να διαπραγματευτούμε την ειρήνη, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο». Αναφερόμενος στο Ιράν ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να οργανώσει χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στη Συρία με σκοπό να πολεμήσει και να καταστρέψει το Ισραήλ και τόνισε ότι «δεν θα το ανεχθούμε».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα δεχτεί μαθήματα από εκείνον που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά, στηρίζει το Ιράν και τους «τρομοκράτες» στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν κάλεσε τον Νετανιάχου να προχωρήσει σε «θαρραλέες χειρονομίες» προς τους Παλαιστίνιους ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Παράλληλα όμως καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο |τις επιθέσεις κάθε μορφής των τελευταίων ωρών και ημερών εναντίον του Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα