Κάνει… βιβλίο τον έρωτα του για τη Μπριζίτ

Ένα βιβλίο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, θα εξιστορεί -σε μεγάλο βαθμό- τον έρωτα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, με τη σύζυγο και μούσα του, Μπριζίτ Μακρόν-Τρονιέ. Πρόκειται για ένα μάλλον τολμηρό μυθιστόρημα που εμπνεύστηκε από τη σύζυγό του.

Στις πρώτες λογοτεχνικές του απόπειρες, ο Μακρόν, εμπνεόμενος από τα αισθήματά του προς την τότε δασκάλα του έγραψε μια μυθιστορηματική ιστορία. Σύμφωνα με νέα βιογραφία για την Μπριζίτ Μακρόν-Τρονιέ, το βιβλίο περιγράφεται ως «πικάντικο» και έχει ως βάση την αρχή της σχέσης τους, όταν ο Εμάνουελ ήταν έφηβος και αυτή ήταν μια παντρεμένη καθηγήτρια, 24 ετών μεγαλύτερη.

«Ήταν ένα τολμηρό μυθιστόρημα, ελαφρώς άσεμνο. Φυσικά, τα ονόματα δεν είναι τα ίδια, αλλά θεωρώ ότι ο Μακρόν ένιωθε την ανάγκη να εκφράσει τα αισθήματά του εκείνη την περίοδο» δήλωσε μία γειτόνισσα του Γάλλου προέδρου, που δακτυλογράφησε το χειρόγραφο, 300 σελίδων. Αν και η δακτυλογράφος παραδέχεται ότι δεν έχει κρατήσει αντίγραφο, οι λογοτεχνικές αναζητήσεις του Μακρόν, όταν ήταν μικρότερος είναι αρκετά γνωστές. Έχει ήδη γράψει δύο αδημοσίευτα έργα, πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο του κατά την προεκλογική περίοδο.

Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι δεν θα ήθελε να εκδώσει τα πρώτα του έργα, καθώς δεν δήλωσε ευχαριστημένος. Ωστόσο δεν αποκλείει να στραφεί προς τη λογοτεχνία τα επόμενα χρόνια. Επισήμως, πάντως, από το γραφείο του Γάλλου προέδρου αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Διαβάστε επίσης