Κάτι σαν… συγγνώμη από την ΚΑΕ Άρης

Στο πρόσφατο παιχνίδι για τα ημιτελικά της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, οι οπαδοί του Άρη καθύβρισαν με χυδαίο τρόπο τον αθλητή υπόδειγμα Δημήτρη Διαμαντίδη, που οδήγησε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης και σχεδόν στην κορυφή του κόσμου.

Η συμπεριφορά αυτή κατακρίθηκε από τους πάντες, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η ΚΑΕ να βγάλει ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει επιλήψιμη τη συμπεριφορά των οπαδών, τους οποίους μία παράγραφο πριν είχε… ευχαριστήσει μαζί με τους αθλητές και τον προπονητή. Μία συγγνώμη δεν ζητά η ανακοίνωση, η οποία ωστόσο αναφέρει:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ευχαριστεί τον προπονητή, τους αθλητές και τον κόσμο της για μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση και ένδοξη νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Οφείλει όμως να επισημάνει στους φιλάθλους της ότι οι μεγάλες νίκες διακυβεύονται από άσχημες μεμονωμένες οπαδικές συμπεριφορές που απολογιστικά αναιρούν την αξία τους.

Ο οπαδικός παροξυσμός σε βάρος συγγενών των αντιπάλων αθλητών δεν προσθέτει τίποτα στον αγώνα μας να αναρριχηθούμε στην κορυφή. Και σε κάθε περίπτωση αποτελεί και επιλήψιμη συμπεριφορά κινούμενη εκτός των αθλητικών αξιών που διαχρονικά η ομάδα μας και η ιστορία της υπηρετεί.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να διαφυλάξει τα σύμβολα και τους θρύλους της, παίκτες, προπονητές και παράγοντές της, ιστορικές μορφές της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας από παρόμοιες υποτιμητικές συμπεριφορές οπαδών αντιπάλων ομάδων. Το ίδιο οφείλει να πράττει και για τις εμβληματικές προσωπικότητες των άλλων ομάδων.

Παρακαλεί λοιπόν το φίλαθλο κόσμο της στον αυριανό (11/05) αγώνα της ομάδας μας να αποδείξει την μπασκετική του ανωτερότητα και να βοηθήσει πραγματικά την ομάδα μας στη δύσκολη προσπάθειά της να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Μέσα όμως από δράσεις και εκδηλώσεις αθλητικού πολιτισμού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα