“Και 50% να πάρει η Ν.Δ. στις εκλογές, πάλι δεν φτάνει”

Ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρθηκε στα σενάρια των εκλογών, δίνει τις συμβουλές του στη Νέα Δημοκρατία ενώ μιλά και για το δικό του πολιτικό μέλλον.

“Και 50% να πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, πάλι δεν φτάνει. Την επόμενη μέρα θα χρειαστεί να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία κοινωνικής συνεννόησης, συνεργασίας και συναίνεσης» λέει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

“Η νίκη στις εκλογές δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, χρειάζεται διαφορετικός πολιτικός πολιτισμός πέρα από διχαστικές λογικές.

«Αυτός είναι ο νόμος της ανάγκης, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Επιμένω στην ανάγκη ενός νέου διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού. Μιας νέας κοινωνικής συνθήκης που θα ξεπεράσει τις διχαστικές λογικές του τύπου «ο θάνατος σου, η ζωή μου»» ανέφερε.

Για τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ.

Σε ερώτηση σχετική με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ‘Αδωνι Γεωργιάδη, απαντά: «Αυτή η συζήτηση έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Τα διλλήματα ήταν ξεκάθαρα, όπως και τα διακυβεύματα.

Ο Κυριάκος εξελέγη πρώτος και ο φίλος μου ο ‘Αδωνις τέταρτος. Μην ξεχνάτε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά μια μεγάλη λαϊκή παράταξη η οποία οφείλει να εκφράσει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Όλοι χωράνε και όλοι έχουν ρόλο».

“Παραμένω αθεράπευτα ερωτευμένος με την δουλειά μου”

Σε ερώτηση δε για το αν στις επόμενες εκλογές μετακινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή απαντά ότι «μετά από επτά χρόνια στην αυτοδιοίκηση παραμένω αθεράπευτα ερωτευμένος με την δουλειά μου». Όσο για το ότι ορισμένοι τον «βλέπουν» σαν μελλοντικό αρχηγό της ΝΔ λέει: «Ας βλέπει ο καθένας ό,τι θέλει. Κρατήστε μόνο ότι δεν βλέπουμε αναγκαστικά όλοι τα ίδια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα