«Καμία πληροφορία για οργανωμένη ομάδα του ISIS στην Ελλάδα»

«Υπάρχει οργανωμένη παρακολούθηση καταυλισμών, χώρων όπου υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται από αυτές τις περιοχές και πολύ καλή συνεργασία με υπηρεσίες πληροφοριών άλλων χωρών, γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τη χώρα μας αφύλακτη».

Με αυτά τα λόγια σχολίασε, μιλώντας στον ρ/σ Real Fm, ο Νίκος Τόσκας τα δημοσιεύματα για την τζιχαντιστική απειλή στην Ελλάδα. Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ωστόσο, δεν αποκλείει μεμονωμένες δράσεις και γι’ αυτό «εφαρμόζεται οργανωμένη παρακολούθηση». «Έχει φανεί και είναι αποδεκτό από όλους ότι η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και ότι είναι ασφαλέστατη περιοχή, ίσως η ασφαλέστερη χώρα της Ευρώπης. Αυτό φαίνεται από έγγραφα ευρωπαϊκά, αμερικανικά κτλ και για αυτό και ένας τεράστιος αριθμός τουριστών επισκέπτεται τη χώρα μας», προσθέτει ο κ. Τόσκας και συνεχίζει: «Επομένως δεν υπάρχει καμία πληροφορία για οργάνωση κάποιας ομάδας που έχει σκοπό να κάνει ενέργειες στη χώρα μας, χωρίς να αποκλείω ενέργειες μεμονωμένων ανθρώπων -μοναχικών λύκων, όπως λέγονται».

Σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΛ.ΑΣ. «εμείς εντείνουμε τις προσπάθειές μας κάθε μέρα περισσότερο προκειμένου να έχουμε πληροφορίες, να εντοπίσουμε τυχόν τέτοιες ενέργειες, να οργανώσουμε τον τρόπο αντίδρασής μας και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε καταβάλει τεράστιες προσπάθειες αυτό τον καιρό. Συνεργαζόμαστε και με άλλες χώρες, άλλες υπηρεσίες προκειμένου να διασφαλίσουμε αυτό το ασφαλές περιβάλλον, που υπάρχει στη χώρα μας».

Τέλος, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας ασφαλείας», προσθέτοντας ότι «υπάρχει συνεργασία με υπηρεσίες άλλων χωρών για να διασφαλίσουμε το περιβάλλον ασφάλειας στη χώρα». Αποκάλυψε επίσης ότι γίνεται «προληπτική παρακολούθηση υπόπτων, αλλά και καταυλισμών όπου στεγάζονται πρόσφυγες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα