ΚΑΡΡΑΣ: “Αποδέχθηκα την πρόσκληση της κ. Γεννηματά που έχει ως βάση την λογική”

«Εγώ ήμουν ενταγμένος ανέκαθεν στον κεντρώο χώρο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο οποίος προσχώρησε ως συνεργαζόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο κ. Καρράς είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και εδώ και καιρό ήταν ανεξάρτητος.

«Ο μεσαίος χώρος για την πολιτική ζωή της κάθε χώρας, όχι μόνο της Ελλάδας, είναι πολύτιμος. Είναι ο χώρος της μετριοπάθειας και της λογικής, επομένως, την πρόσκληση και την προσπάθεια της κυρίας Γεννηματά να δημιουργήσει μία ευρύτερη συσπείρωση των κεντρώων και κεντρογενών δυνάμενων την έκρινα μία πραγματικά πολύτιμη για τη χώρα κίνηση και γι’ αυτό είχα εκφράσει και την υποστήριξή μου, ούτως ώστε να υπάρξει μία συνέχεια, να φτάσουμε σε ένα συνέδριο γρήγορα, για να βγουν οι αρχές και οι αξίες του νέου φορέα και να επιχειρήσουμε τη σημαντική παρέμβαση στην πολιτική ζωή» εξήγησε ο κ. Καρράς.

Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία του νέου φορέα με τη Ν.Δ. σημείωσε πως «είναι κάτι πολύ πρόωρο και απλή εκτίμηση, καθώς φλερτ δεν μπορεί να υπάρξει τώρα και αν προκύψει θα είναι μετά τις εκλογές». «Θα έχουμε κάποια στιγμή εκλογές. Θα προκύψει ένα αποτέλεσμα –αυτοδυναμία, συγκλίσεις, δεν το ξέρουμε… Ήμουν εκ των υποστηρικτών του νόμου της απλής αναλογικής. Αν μιλήσουμε από τώρα για τέτοια θέματα, ακυρώνουμε πολλές προσπάθειες» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων ανέφερε: «Προσπαθήσαμε κι εγώ και οι συνεργάτες μου να δημιουργήσουμε βάσεις κοινοβουλευτικού κόμματος, δυστυχώς αυτό δεν το πετύχαμε, γιατί υπήρχαν οργανωτικά ζητήματα και στη διαδρομή προέκυψαν μεταβολές ακόμη και της πολιτικής ταυτότητας».

Διαβάστε επίσης