Κατά μέτωπο επίθεση-ξέσπασμα του Λάκη: Ποιοι τον απειλούν

 

Μία δήλωση πριν από καιρό στον αέρα της εκπομπής του, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων κατά του Λάκη Λαζόπουλου. Ο παρουσιαστής του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», αναφερόμενος σε ανθρώπους με αναπηρία, είχε πει χαρακτηριστικά:

«Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα. Αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη», με πολλούς να βάλλονται εναντίον του!

Το βράδυ της Τρίτης 15 Μαρτίου, ο Λάκης Λαζόπουλος, δεν έκρυψε την οργή του για όλα όσα εις βάρος του ειπώθηκαν και βάλθηκε κατά των δημοσιογράφων που θεωρεί υπαίτιους της λασπολογίας εναντίον του. Αφού ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που δεν θέλησε να θίξει όπως εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας ότι αναφερόταν συγκεκριμένα και μόνο στον Σόιμπλε, ξέσπασε στη συνέχεια.

«Όπως είπε ένας φίλος, χρειάζεται ένα φύλλο για να φτιάξεις ολόκληρο δέντρο. Στη δική μου περίπτωση έφτιαξαν ολόκληρο δάσος του Αμαζονίου. Στην προηγούμενη εκπομπή, αν εκείνη τη στιγμή ένας στην τηλεόραση δεν με είχε δει ποτέ, δεν ήξερε γιατί μίλαγα και αγνοούσε παντελώς την πορεία μου στα τόσα χρόνια και τι έχει ειπωθεί σε αυτήν την εκπομπή, και αν αμέσως μετά τη φράση μου έκλεινε την τηλεόραση, σίγουρα θα μπορούσε να έχει παρεξηγήσει το νόημα των όσων είπα. Καμιά φορά οι λέξεις από μόνες τους μπορούν να ατυχήσουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ατυχήσει ένα ολόκληρο νόημα. Εγώ μιλούσα και αναφερόμουν στον Σόιμπλε, αναφέρθηκα στον συγκεκριμένο άνθρωπο και την ώρα που μετέφερα τη σκέψη μου για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν έβαλα λέξεις διαχωριστικές, να πω δηλαδή ότι συνεχίζω να μιλάω για τον συγκεκριμένο, θεωρώντας ότι όλοι καταλαβαίνουν για ποιον μιλάω. Επειδή την ώρα όμως που μιλάει κανείς, ιδιαίτερα σε εποχές που έχουν στενέψει τα μυαλά, οι καρδιές και οι ψυχές των ανθρώπων και ψάχνουν και μετρούν λέξη-λέξηόπως παλιά στη δικτατορία -αλλά ας υποθέσουμε πως δεν συντρέχουν καθόλου αυτοί οι λόγοι και μπορεί να πεις κάτι άθελά σου και να ξύσεις την πληγή ενός ανθρώπου- σε αυτήν την περίπτωση, ζήτησα και ζητάω όχι μόνο μία αλλά χίλιες συγνώμες και θα το έκανα για τον οποιοδήποτε άνθρωπο στον κόσμο αυτό, αν χωρίς να το θέλω του προκάλεσα κάτι.» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια προέβαλλε μέσω βίντεο δηλώσεις ανθρώπων με αναπηρία που… πήραν το μέρος του μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε και πρόσθεσε: «Ξέρουν οι άνθρωποι και ποιος είμαι και τι κάνω τόσα χρόνια… Εγώ δεν ενοποιώ τους ανθρώπους με βάση ένα πρόβλημα. Εγώ μιλούσα και μιλάω για τον καθένα ξεχωριστά. Ενοποιούμε τους ανθρώπους όταν έχουν ένα ζήτημα…Ρατσισμός είναι να ενοποιείς τους ανθρώπους! Και αυτό δεν το έκανα ποτέ στη ζωή μου και κατηγορούμαι για αυτό, γιατί δεν το έκανα!».
Το ξέσπασμα όμως του Λάκη Λαζόπουλου δεν σταμάτησε εκεί. Ο παρουσιαστής έστειλε το μήνυμά του σε όλους αυτούς που θα ήθελαν να παραιτηθεί.

«Πού θέλουν λοιπόν να οδηγήσουν και να με οδηγήσουν; Να παραιτηθώ; Να κουραστώ; Να πω «Αι σιχτίρ» «Άι στο διάολο»; Και μα τω Θεώ θα το είχα κάνει γιατί έχω πάρα πολλά πράγματα να κάνω μπροστά μου και τα αναβάλω. Αλλά μόνο και μόνο ότι θα υποταχθώ στα καθίκια που με απειλούν, δεν πάω πίσω. Κι όχι γιατί έχω ψυχολογία ήρωα, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου να φεύγω χωρίς να έχω πει αυτά που σκέφτομαι! Αυτό που είπε ο Πυθαγόρας: “Το να μην λες την αλήθεια είναι σαν να κρύβεις έναν θησαυρό από τον κόσμο”. Ό,τι πω, αυτό που νομίζω. Δεν είπα ότι είμαι αντικειμενικός. Λέω τη γνώμη μου, την αλήθεια που εγώ πιστεύω, με τα επιχειρήματα που φέρνω. Δέχομαι την κριτική, δέχομαι τα σχόλια και δέχομαι και τη χολή πολλών ανθρώπων γιατί καταλαβαίνω ότι η ψυχή τους έχει μαυρίσει και ψάχνουν ένα φορτηγό να αδειάσουν τα μίση τους και την κακή τους τη ψυχή. Διατίθεμαι! Δεν έχω θέμα! Αλλά δεν θα με υποχρεώσει κανένας να πίνω τα δηλητήρια του! Τα δηλητήρια επιστρέφονται! Δεν τα πίνω! Τέλος!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Διαβάστε επίσης