Κείμενο-ωδή στο Φερνάντο Σάντος!

Κι ενώ ακόμη τώρα ο Φερνάντο Σάντος κατηγορείται από Έλληνες, Πορτογάλους, ενδεχομένους κι άλλους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο, ότι οι ομάδες του δεν παίζουν επιθετικά, ένας Πορτογάλος δημοσιογράφος με το όνομα Μαρτίμ Σίλβα (εκτελεστικός διευθυντής της Expresso) έγραψε ένα κείμενο-ωδή για τον 61χρονο τεχνικό, με αφορμή την πορεία της Εθνικής Πορτογαλίας.

Ο Σίλβα θυμίζει την εικόνα που έδειχνε η Πορτογαλία προ Σάντος και ζητά από την Ομοσπονδία της χώρας του ισόβιο συμβόλαιο στον προπονητή! Διαβάστε:

«Ο Σάντος πήρε πριν από δύο χρόνια μία ομάδα σκορπισμένη και απογοητευμένη. Από τότε μέχρι σήμερα η ιστορία είναι ξεκάθαρη: νίκες, επιτυχίες και ένας ημιτελικός Euro μπροστά μας. Την Τετάρτη, στη Λιόν, φτάνουμε κοντά στην κορύφωση της δόξας. Κάτι που ανήκει απόλυτα στον Φερνάντο Σάντος!

Γιατί έχουμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν έχουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα, όπως το 1966 ή το 2000. Και μπορεί να μην παίζουμε ποδόσφαιρο επιπέδου 1966 ή 1984 ή ακόμα και επιπέδου 2000, 2004, 2006 ή 2012, αλλά φτάσαμε στα ημιτελικά.

Ο Σάντος παρέλαβε πριν από περίπου δύο χρόνια μία ομάδα διασπασμένη, που είχε κάνει ένα κακό Μουντιάλ και είχε χάσει από την Αλβανία μέσα στο σπίτι της για τα προκριματικά του Euro. Mία ομάδα που δεν είχε ενότητα και ομαδικό πνεύμα. Ωστόσο, πέτυχε να τη φτάσει έως εδώ.

Δεν πρέπει να τυφλωνόμαστε και να πιστεύουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Κάθε φορά που πιστεύαμε κάτι τέτοιο, τα αποτελέσματα ήταν οδυνηρά.

Δεν είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Απέχουμε πολύ από αυτό το σημείο.

Τούτη τη φορά προτιμούμε την αποτελεσματικότητα και την υπευθυνότητα. Την “βήμα-βήμα” πολιτική. Χωρίς να είμαστε εκτυφλωτικοί, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες, αλλά και χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς. Δεν είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο, αλλά μπορούμε να είμαστε πολύ καλοί στη μάχη κόντρα σε αυτούς που είναι οι καλύτεροι!

Στο παρελθόν ήμασταν οι κορυφαίοι στο να παίζουμε μπάλα. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να παίξουμε ποδόσφαιρο! Σοβαρό ποδόσφαιρο!

Πριν από τον ημιτελικό με την Ουαλία, ο Φερνάντο Σάντος θα άξιζε να ακούσει την ομοσπονδία να του ανακοινώνει ότι θα υπογράψει ένα ισόβιο συμβόλαιο ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Έφτασε η ώρα να τον ευχαριστήσουμε εμπράκτως για όλα όσα έχει κάνει για την Εθνική Πορτογαλίας και να του δείξουμε ότι τον θέλουμε στον πάγκο της για όσο καιρό εκείνος επιθυμεί. Η Εθνική είναι στον ημιτελικό, αλλά ο Φερνάντο Σάντος έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο. Τον τίτλο να είναι ο άξιος ηγέτης μας».

Διαβάστε επίσης