ΚΚΕ: «Λαϊκή απαίτηση η κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα»

Ανακοίνωση για τον  ενιαίο φόρο ακίνητων εξέδωσε το ΚΚΕ, όπου σε αυτήν,  τονίζεται πως «είναι λαϊκή απαίτηση η άμεση κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα και η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φόρων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η αντιπαράθεση των κυβερνητικών βουλευτών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και για το αν θα πληρώσουν τα αστικά ή τα αγροτικά ακίνητα αποτελεί ένα άθλιο παιχνίδι στις πλάτες του λαού, υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και προσπάθειες διχασμού των εργαζομένων, ενώ συγκαλύπτει την ουσιαστική συμφωνία με τη μονιμοποίηση και επέκταση του χαρατσιού στα ακίνητα. Πόσο μάλλον όταν η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών διαθέτει και ένα μικρό αγροτικό ακίνητο», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Αποτελεί λαϊκή απαίτηση η άμεση κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα και η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φόρων που ματώνουν τις λαϊκές οικογένειες, συγκεντρώνοντας πλούτο και γη σε όλο και λιγότερα χέρια. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και η μεγάλη ακίνητη περιουσία».

Διαβάστε επίσης