Κλιμάκιο της ΔΗΣΥ συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Αττικής

Τον Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχο Γεώργιο Θωμά επισκέφθηκε κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της εγκληματικότητας που πλήττει την περιοχή.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής συνολικά έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την εγκληματική συμπεριφορά οργανωμένων ομάδων. Η οπλοχρησία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το εμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών, η διακίνηση παράτυπων μεταναστών, οι κλοπές αυτοκινήτων, σπιτιών και καταστημάτων, η καύση καλωδίων, οι αρπαγές τσαντών, η ηχορύπανση και η συνεχής διατάραξη κοινής ησυχίας είναι φαινόμενα που οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις αδυνατούν να επιλύσουν.

 

Όπως επεσήμανε ο Αστυνομικός Διευθυντής, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση είναι η υποστελέχωσή της. Η διαθεσιμότητα της  δύναμης αγγίζει μόλις το ποσοστό του 50% έως 60% της προβλεπόμενης.

 

Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης ενώ την ίδια στιγμή η αντιμετώπιση ενός τέτοιου πολυσύνθετου προβλήματος χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο δράσης με τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών της Πολιτείας.

 

Το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούσαν η Βουλευτής Αττικής και Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βουλευτής Αχαΐας και Υπεύθυνος Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, το μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Χατζησωκράτης και τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Σπύρος Βρεττός, Απόστολος Ψωμάς, Θανάσης Κατερινόπουλος και Ελένη Ζωντήρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος κατά της Εγκληματικότητας, η ΕΓΕ Αχαρνών και ο Σύλλογος Αγίου Δημητρίου, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κ. Σταματάκης Γιώργος.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα