Κοινό μέτωπο υπέρ της Λεωφόρου

Σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού εκδήλωσε την απόλυτη επιθυμία της να παραμείνει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, συνδέοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, με την ιστορική έδρα του «τριφυλλιού».

Οι δηλώσεις του νυν Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, περί της Διπλής Ανάπλασης και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο «πράσινο στρατόπεδο». Τόσο ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, όσο και η ΠΑΕ, εξέδωσαν καυστικές ανακοινώσεις, ξεκαθαρίζοντας – για μία ακόμη φορά – ότι η ομάδα έχει γήπεδο και το μέλλον της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός απάντησε σε έναν προς έναν στους ισχυρισμούς του κ. Καμίνη, ενώ η ΠΑΕ έστειλε μήνυμα στον νυν Δήμαρχο – χωρίς να τον κατονομάζει – αλλά και σε όσους επιθυμούν να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια χρησιμοποιώντας το καυτό θέμα του «πράσινου» γηπέδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, σεβόμενος την ιστορία του και τα εκατομμύρια φίλων του ανά τον κόσμο, δεν μπορεί πλέον να σιωπά στα καθημερινά ψέματα και τις ανακρίβειες του νυν «Δημάρχου Αθηναίων», ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί τον κόσμο του Τριφυλλιού, αλλά και να εμπαίζει όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες!

Από το μεγαλύτερο ψέμα μέχρι τη μικρότερη ανακρίβεια έχουμε και λέμε:

1. «Ουδείς διαφώνησε με τη ρύθμιση Μπιρμπίλη».

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος είχε διαφωνήσει και ως απόδειξη αυτού παραθέτουμε Δελτίο Τύπου στις 6/6/2011, όπου το έχει κάνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

2. «Η νομοθεσία έτσι όπως ο Δήμος την ετοίμασε αποκλείει το γκρέμισμα του γηπέδου, προτού χτιστεί καινούργιο».

Το Προεδρικό Διάταγμα που ετοίμασε ο Δήμος (αλήθεια από πότε ο Δήμος ετοιμάζει Π.Δ.;) προβλέπει το γκρέμισμα του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας χωρίς την προϋπόθεση καινούργιου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Παναθηναϊκός έκανε προσφυγή κατά του Προεδρικού Διατάγματος και ο Δήμος έκανε παρέμβαση στο Συμβούλιο Επικρατείας εναντίον του Π.Α.Ο.

Άρα, λοιπόν, η σημερινή «Δημοτική Αρχή» θέλει ξεκάθαρα να γκρεμιστεί το γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ξεσπιτώνοντας το μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο.

3. «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποφασίσει τι θέλει»

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο έχει αποφασίσει ότι θέλει σύγχρονο γήπεδο στη Λεωφόρο και σε αυτό έχει θετικά τοποθετηθεί τόσο η ΠΑΕ Π.Α.Ο, όσο φυσικά και ο κόσμος.

4. «Είμαι Παναθηναϊκός» («Κοινωνία ώρα MEGA» 2014)

O κ. Καμίνης τον τελευταίο καιρό δηλώνει Παναθηναϊκός! ΟΧΙ κ. «Δήμαρχε» δεν είστε. Αφού προεκλογικά δηλώνατε Πανιώνιος (13/10/10, Lifo)

Να αναφέρουμε –επιπλέον– ότι η σύμφωνη γνώμη του Παναθηναϊκού Α.Ο δόθηκε μόνο το 2007, οπότε και υπεγράφη η σύμβαση που όριζε τη Διπλή Ανάπλαση μεταξύ του Π.Α.Ο και του Δ. Αθηναίων.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός Α.Ο θέλει να πληροφορήσει τον κ. «Δήμαρχο» ότι όχι μόνο θα ζητηθεί η ακύρωση του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης (με του οποίου τη σημερινή μορφή ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχουμε συμφωνήσει) αλλά θα προχωρήσει σε ενέργειες, ώστε να επιστρέψουν οι πολεοδομικοί χαρακτηρισμοί τόσο του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας, όσο και της περιοχής του Βοτανικού στην προ-2006 εποχή».

Η δήλωση που εξέδωσε η ΠΑΕ αναφέρει:

«Εν’ όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών λαμβάνουν χώρα συνεχείς δηλώσεις και τοποθετήσεις αναφορικά με το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δηλώνει ότι ο κόσμος του συλλόγου δεν επιτρέπεται να αποπροσανατολίζεται από προσχηματικές ή ανακριβείς δηλώσεις πολιτικών προσώπων. Περαιτέρω, όλοι γνωρίζουν ότι για τη μη υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό και την μη ανέγερση νέου γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη μέχρι σήμερα οι υπαίτιοι οφείλουν να αναζητηθούν εκτός της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Απέναντι στην ολιγωρία και ασυνέπεια άλλων η σημερινή διοίκηση έδρασε δυναμικά και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς κατάφερε να επιστρέψει η ομάδα στη Λεωφόρο και να αγωνίζεται υπερήφανα στη φυσική της έδρα. Η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης είναι Σύμμαχοι. Σεβασμός στον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Διαβάστε επίσης