Κομισιόν: Κρίσιμη η εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας

Η εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, όπως προβλέπονται στο πρόγραμμα προσαρμογής, είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, σχολιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την αναστολή των επενδύσεων της καναδικής εταιρείας Eldorado Golds από την Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση της Eldorado Golds από την Ελλάδα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, απάντησε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, με μέτρα που βελτιώνουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον είναι κρίσιμης σημασίας για τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη μείωση της ανεργίας.

Πρόσθεσε επίσης ότι «το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής περιλαμβάνει έναν ευρύ κατάλογο μέτρων ακριβώς, για αυτόν τον σκοπό» και τόνισε ότι αυτά τα μέτρα στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος πάντως δεν θέλησε να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει αποφάσεις επιχειρήσεων.

 

Διαβάστε επίσης