ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Εξηγήσεις για την Τασία ζητά από τον Βούτση

Προ των ευθυνών του θέτει τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρίας Τασίας Χριστοδουλουπούλου, η οποία επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρει ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου, συνεπικουρούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιων της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου είχε -καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της- ζητήσει προηγουμένως.

O κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει, επιπλέον, ως πρωτοφανή την άρνηση της κ. Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής. «Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία» επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυτονοήτως καλεί τον πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κ. Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη.

Παρελκυστική πολιτικη

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κ. Χριστοδουλοπούλου για κρεσέντο αντικοινοβουλευτικής παρελκυστικής πολιτικής, με στόχο να ματαιωθεί η κλήση προσώπων εμπλεκομένων στην υπόθεση αν και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αποφάνθηκε ότι το εν λόγω ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Κατηγορεί, επίσης, την κ. Χριστοδουλοπούλου ότι περιφρόνησε κυνικά την αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που αφορά στη συμβολή της για τη διαμόρφωση συνθηκών διαφάνειας στον δημόσιο βίο και ότι απαξίωσε τον Κανονισμό της Βουλής που ρητά επιτάσσει ότι αρκούν για την κλήτευση προσώπων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές τα 2/5 των μελών και όχι πλειοψηφία, ότι ευτέλισε το Επιστημονικό Συμβούλιο και αγνόησε το σύστημα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

«Οφείλετε κύριε πρόεδρε, ως εκ του θεσμικού σας ρόλου, να πάρετε θέση στο ζήτημα αυτό που συνιστά έναν ακόμη κρίκο απαξίωσης του Κοινοβουλίου και να αποκαταστήσετε την κοινοβουλευτική τάξη. Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ στην επιστολή του και προσθέτει ότι το θέμα δεν αφορά μόνο το ζήτημα της διαφάνειας της πολιτικής ζωής και του ελέγχου που η Βουλή εκ του Συντάγματος οφείλει να ασκεί στην κυβέρνηση, αλλά είναι ένα ζήτημα ομαλής λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών μας.

Η επιστολή του κ. Μητσοτάκη εδώ:

 

epistolh mhtsotakh

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης