“Κωλοτούμπα” Κουρουμπλή: Πρώτα έθεσε θέμα παραίτησης και μετά την αναίρεσε

Την παραίτησή του στη διάθεση του Αλέξη Tσίπρα έθεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφορικά με την υπόθεση με την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού, ωστόσο αργότερα φρόντισε να τα “γυρίσει” και να την αναιρέσει.

«Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, ερωτηθείς για το εάν σκέφτηκε την παραίτηση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητά του πως σε 20-25 μέρες δεν θα υπάρχει καμία αρνητική εικόνα. «Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για την απορρύπανση και έχουν επιστρατευθεί τρεις ειδικές εταιρίες που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα.

Σχετικά με τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπολοιο είπε πως «όλα ελέγχονται. Η εντολή που έδωσα είναι πως τα πάντα ελέγχονται. Και σε μένα δημιουργεί κάποιες απορίες όλη η διαδικασία».

Ωστόσο εν συνεχεία ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τα “γύρισε” λέγοντας ότι έκανε… λογοπαίγνιο.«’Ηταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» τόνισε, σε δήλωσή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης