ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής»

Ολομέτωπη ήταν η επίθεση που έκανε προς την κυβέρνηση στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα προς τους προοδευτικούς πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Κίνημα Αλλαγής.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε:
•    Αυτός είναι ο τρίτος προϋπολογισμός που καταθέτει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και ψηφίζουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι πολίτες γνωρίζουν πια τι έχει πει η Κυβέρνηση, τι έχει κάνει, και κυρίως, αν έχει σχέδιο για το αύριο.
•    Στον τομέα της ανάπτυξης, τα τελευταία τρία χρόνια, δεν έχει ξεκινήσει καμία επένδυση. Δύο μόνο απόπειρες έγιναν: Η πρώτη, ήταν η προσπάθεια αγοράς τηλεοπτικής άδειας από τον επενδυτή με τα βοσκοτόπια – με τη γνωστή κατάληξη. Και η δεύτερη, είναι η προσπάθεια πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα, σε επενδυτή που πρωταγωνίστησε κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο οποίος όμως δεν έχει καταθέσει ακόμη το φάκελο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

 •  Πανηγυρίζετε για τις ξένες επενδύσεις ύψους 2,7 δις ευρώ! Όμως δεν λέτε ότι το 1,1 δις ευρώ προέρχεται από την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, την οποία υπογράψατε με «αίμα και δάκρυα», ενώ λέγατε πως θα την ακυρώσετε! Και τα υπόλοιπα, από επενδύσεις παλαιότερων ετών.
  •    Τα υδατοδρόμια παρέμεναν στον πάγο για τρία χρόνια, και μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις.
  •    Από τα έργα ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα ολοκληρώθηκαν όσα είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Ένα που είχε μείνει, της Πελοποννήσου, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
  •    Η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού έχει σταματήσει:  τρία χρόνια και το Προεδρικό Διάταγμα δεν έχει πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να παραδοθεί η έκταση στους επενδυτές. Μια επένδυση ύψους 8,2 δις ευρώ, εφάμιλλη των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα δημιουργήσει 75.000 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, θα φέρει έσοδα 14,1 δις ευρώ στα ταμεία του κράτους και 2% ετήσια αύξηση στο ΑΕΠ.
  •    Από τον αναπτυξιακό νόμο, εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, ούτε ένας επενδυτής δεν έχει λάβει ένα ευρώ.
  •    Από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, εδώ και τρία χρόνια και επί συνόλου των 24,3 δις ευρώ, έχουν απορροφηθεί μόνο 2,2 δις ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού δεν αναφέρει πουθενά απορροφήσεις, παρά μόνο προκαταβολές.
 •  Από το «πακέτο Γιούνκερ», δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ στην αγορά. Μετά και από την περίφημη δήλωση του κ. Φλαμπουράρη τον περασμένο Σεπτέμβριο, «δεν αξιοποιήσαμε το πακέτο Γιούνκερ, γιατί χρειάζεται business plan, και είναι δύσκολα πράγματα αυτά», τα τρία ταμεία που προορίζονται για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως προς την αξιοποίησή του, Ταμείο Επιχειρηματικότητας, Ταμείο Συνεπενδύσεων, Ταμείο Μικροπιστώσεων, δεν έχουν ξεκινήσει καν. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έδωσαν την απάντησή τους, στις πρόσφατες εκλογές των Επιμελητηρίων: Στράφηκαν στην παράταξή μας, και γύρισαν την πλάτη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
  •    Την πώληση της ΔΕΗ την χαρακτηρίζατε «εθνικό έγκλημα» και λέγατε πως θα στέλνατε στη φυλακή όποιον τολμούσε να την προχωρήσει. Σήμερα, όχι απλώς προχωράτε, αλλά ξεπουλάτε και τρεις μονάδες βάσης, που είναι πρώτες στο χρηματιστήριο τιμών, και διασφαλίζετε έτσι το κέρδος του ιδιώτη.
  •    Για τα «κόκκινα» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, δεν προχωρήσατε σε καμία ρύθμιση. Από 1ης Ιανουαρίου 2018, παραδίδετε στη δευτερογενή αγορά, στα funds, στα «κοράκια», όπως τα λέγατε, όλα τα «κόκκινα» δάνεια, και απελευθερώνετε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
  •    Καλούμε τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, που εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα, ψήφισαν ΝΔ στο δίλημμα «Τσίπρας ή ΝΔ» ή επέλεξαν την αποχή, να ενώσουν τη φωνή τους, με το Κίνημα Αλλαγής, για τη χώρα και τις παραγωγικές δυνάμεις της. Να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Θα τα καταφέρουμε”.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα