Κ. Καραμανλής: “Το διοικείν εστί προβλέπειν”…

Επίθαση του Κώστα Καραμανλή για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εγκλωβίστηκαν μέσα στους συρμούς εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι έπρεπε να έχουν προβλέψει το μέγεθος της κακοκαιρίας και ζητά από τον αρμόδιο υπουργό ΕΔΕ.

Η δήλωση του Κ. Καραμανλή:

«Χθες, εκατοντάδες επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βίωσαν μια απίστευτη ταλαιπωρία, εγκλωβισμένοι σε συρμούς τρένων.

Αδιανόητα φαινόμενα έλαβαν χώρα, αφού ακόμα και σιδηροδρομικές μηχανές που πήγαν να βοηθήσουν, κατέληξαν να ακινητοποιηθούν κι αυτές.

Μπορεί, σήμερα, κατόπιν εορτής προφανώς, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να έπραξε το αυτονόητο διατάσσοντας Ε.Δ.Ε. Όμως, θα έπρεπε να ξέρει ότι ”το διοικείν εστί προβλέπειν” …

Γι’ αυτό και σε οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα, θα είχε εξεταστεί, από την πρώτη στιγμή, το ενδεχόμενο μείωσης, αναπροσαρμογής ή ακόμα και ακύρωσης δρομολογίων, για να προστατευτεί εγκαίρως το επιβατικό κοινό.

Δυστυχώς, σε καθημερινή πλέον βάση, γινόμαστε μάρτυρες της αδιαφορίας, της ολιγωρίας και της ανεπάρκειας αυτής της Κυβέρνησης, που ταλαιπωρεί όλους τους πολίτες – και περισσότερο από όλους – τους μη προνομιούχους».

Διαβάστε επίσης