Λουτσέσκου: Να μη χαλαρώσει ο Πέλκας

Ο Λουτσέσκου έστειλε το μήνυμα στον διεθνή σταρ του ΠΑΟΚ

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, τόνισε ότι έπαιξε έξυπνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάλυψε σε ένα βαθμό τον Ρόμπερτ Μακ που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, ενώ ανέφερε ότι ο Δημήτρης Πέλκας έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά να μην εφησυχάζει. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρουμάνου προπονητή:

Για το τελικό αποτέλεσμα:

“Το παιχνίδι είχε πολλές δυσκολίες. Παίζαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ξεκινήσαμε και στα δυο ημίχρονα με ένταση και πίεση στον αντίπαλο. Κατά την διάρκεια του αγώνα, δεν ρισκάραμε καθόλου. Υπάρχουν παιχνίδια που συνεχίζεις να έχεις ένταση και άλλα που κάνεις ένα βήμα πίσω, ακόμα και αν αυτό δεν αρέσει. Θεωρώ πως ήταν ένα από τα πιο έξυπνα παιχνίδια που έχουμε κάνει”.

Για τη μετάθεση του Πέλκα στον άξονα, σε σχέση με την πλάγια γραμμή που τον χρησιμοποιούσε:

“Αυτό που ανεβάζει τον ΠΑΟΚ είναι η θέληση και το πνεύμα όλων. Με είχατε κάποτε ρωτήσει για ποιο λόγο είχα βγάλει τον Πέλκα, ενώ ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής. Πρέπει να τον διαχειριστούμε. Δεν είναι θέμα θέσης, αλλά νοοτροπίας. Είμαι σίγουρος ότι ξέρει πως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Για να είναι στο προσκήνιο, πρέπει να κρατήσει την ίδια στάση σε όλα τα παιχνίδια. Υπήρχαν στιγμές, και στην αναμέτρηση με την Ξάνθη, στις οποίες βγάζει ενέργεια. Πρέπει να ξέρει πως δεν μπορεί να χαλαρώσει ούτε στιγμή διότι αν γίνει αυτό, μπορεί να βρεθεί εκτός”.

Για την αποβολή του Μακ:

“Οντας έξω από τον αγωνιστικό χώρο, είναι δύσκολο να καταλάβεις πράγματα. Αν είσαι στο γήπεδο βλέπεις τη πίεση που υπάρχει. Σίγουρα η αντίδρασή του τιμωρεί τον ίδιο αλλά και εμάς, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο έχει κάνει φανταστικό παιχνίδι και πιθανόν η αντίδρασή του να βγαίνει από την θέληση που είχε να παίξει”.

Για τους πανηγυρισμούς στα γκολ, ακόμα και τους δικούς του:

“Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση, κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Στο δεύτερο γκολ, σήμερα, ένιωσα πως κερδίσαμε το παιχνίδι. Με την Ξάνθη, η αντίδραση ήταν από τους παίκτες, που τα πανηγύρισαν όλοι μαζί. Στην Ξάνθη, χάρηκα στο δεύτερο γκολ διότι πολλές φορές είχα πει στους παίκτες μου να προσπαθούν να “κλειδώνουν” τα παιχνίδια στα οποία προηγούμαστε”.

Για τον Βαρέλα:

“Ηταν άλλο αυτό που έκανε με τον Πανιώνιο και άλλο σήμερα. Σήμερα, καταλαβαίνω πως υπάρχουν στιγμές που οι παίκτες ρισκάρουν θέλοντας να απολαύσουν ένα παιχνίδι”.

Αν θεωρεί πως με τέτοιες νίκες γίνεται πιο δημοφιλής:

“Ετσι είναι η δουλειά του προπονητή…Η βραδιά είναι καλή για μένα διότι θα κοιμηθώ πιο χαλαρός. Για τους φιλάθλους ήταν ένα καλό βράδυ. Πάντα έλεγα πως η παρουσία του κόσμου δίνει ενέργεια”.

Διαβάστε επίσης