Μάθε παιδί μου… γράμματα

Στα βαθιά νερά της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ρίχνονται από την Πέμπτη οι νέοι βουλευτές του Ποταμιού. Έτσι η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε ταχύρρυθμα μαθήματα, ή σεμινάρια όπως τα αποκαλούν, προκειμένου να ομογενοποιήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και να εκπαιδεύσει τους βουλευτές του κόμματος για τις επικοινωνιακές ανάγκες των νέων τους καθηκόντων.
Έτσι την Τετάρτη έγινε το πρώτο σεμινάριο του Ποταμιού στους βουλευτές του κόμματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στα κοινοβουλευτικά στελέχη του Ποταμιού και κατόπιν έδωσε την σκυτάλη στον βουλευτή Επικρατείας Κ. Καρκατσούλη και στην ομάδα επικοινωνίας του κόμματος. Ο κ. Καρκατσούλης, βαθύς γνώστης της λειτουργίας του Δημοσίου εξόπλισε με επιχειρήματα τους νέους βουλευτές για τις αλλαγές στην κρατική διοίκηση, τις οποίες εισηγείται το Ποτάμι και τα μέλη της ομάδας του παρουσίασαν της δυνατότητες οργάνωσης των γραφείων των βουλευτών και στελέχωσης τους με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.
Ακολούθως, η επικοινωνιακή ομάδα του Ποταμιού έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την παρουσία των νέων βουλευτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται της δημόσιας προβολής των θέσεων του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια προς… ναυτιλομένους στο μέλλον ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην πολιτική σκηνή της χώρας και της ανάγκες της κοινοβουλευτικής δράσης. Σε ότι αφορά την θέση αντιπροέδρου που δικαιούται το Ποτάμι, αυτή θα λάβει ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αναλαμβάνουν η Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο Χάρης Θεοχάρης. Σε ότι αφορά την ψηφοφορία για την πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές του Ποταμιού θα υπερψηφίσουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Νέος εκπρόσωπος
Στο μεταξύ νέος εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος ήταν και εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Η μέχρι σήμερα εκπρόσωπος Οντίν Λιναρδάτου αναλαμβάνει διευθύντρια Ευρωπαϊκών Σχέσεων και ξένων ΜΜΕ. Θα μετέχει δηλαδή στην προσπάθεια του Ποταμιού να γίνουν κατανοητές οι ελληνικές θέσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, διάσκεψη για την νέα Ευρώπη με τίτλο «Η Ευρώπη είναι εδώ» και με την συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων ανάμεσα στις οποίες και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Για τις διαπραγματεύσεις
Προσέγγιση στην λογική χαρακτηρίζει το Ποτάμι τις νέες δηλώσεις Βαρουφάκη για το χρέος και τον παροτρύνει στις συναντήσεις με Ντράγκι και Σόιμπλε να πει καθαρά τις θέσεις του απαλλαγμένες από χρηματοοικονομικά τεχνάσματα που καθυστερούν τη συζήτηση και απομακρύνουν τη συμφωνία. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού είναι: «Χαιρετίζουμε τις νέες δηλώσεις Βαρουφάκη – Τσακαλώτου για την αντιμετώπιση του χρέους, σαν μια προσέγγιση προς τη λογική. Συνιστούμε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, και ιδιαιτέρως εν όψει των αυριανών συναντήσεων με Σόιμπλε – Ντράγκι, να κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρες τις προτάσεις του, απαλλάσσοντάς τες από τεχνάσματα χρηματοοικονομικής μηχανικής. Οι προτάσεις για perpetual bonds και άλλα ευφάνταστα μπορεί να καλλωπίζουν την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο ‘’εσωτερικό μέτωπο’’ αλλά στην πράξη καθυστερούν τη συζήτηση και απομακρύνουν τη συμφωνία με τους εταίρους μας. Είναι καλό που οι «διαπραγματευτές» του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψαν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις όπως «ονομαστική περικοπή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους» αλλά αυτό πρέπει να γίνει ακόμη πιο σαφές. Σταθερά χαμηλά επιτόκια για τα διμερή δάνεια, δραστική επιμήκυνση, επαρκής περίοδος χάριτος και κυρίως μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω του 2% για να εξασφαλιστούν αναπτυξιακοί πόροι. Αυτή είναι η ξεκάθαρη βάση για μια οριστική και λυτρωτική για τη χώρα συμφωνία, όπως επαναλαμβάνει τους τελευταίους μήνες το Ποτάμι.
Τέλος, αυτό το οποίο θα κρίνει οριστικά τη διαπραγμάτευση και το μέλλον μας είναι ένα δικό μας εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για να αλλάξει η πατρίδα μας και όχι εύκολες υποσχέσεις για διορισμούς στο δημόσιο, ούτε αναβολή των λιγοστών επενδυτικών δραστηριοτήτων».

Διαβάστε επίσης