Μένει στον ΠΑΟ ο Μπεργκ με παρέμβαση Στραματσιόνι

Ο Μάρκους Μπεργκ θα αγωνίζεται και την επόμενη περίοδο στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Αντρέα Στραματσιόνι ζήτησε από τον Γιάννη Αλαφούζο να του εγγυηθεί ότι ο Σουηδός θα παραμείνει για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο στην ομάδα.

Ο Ιταλός προπονητής του «τριφυλλιού» αποκάλυψε πως είχε δύο προτάσεις από το καμπιονάτο, τις οποίες επέρριψε, αφού πρώτα είχε λάβει τη δέσμευση του Γιάννη Αλαφούζου ότι δεν θα παραχωρηθούν οι δύο καλύτεροι παίκτες της ομάδας.

«Δέχθηκα δύο προτάσεις από ιταλικές ομάδες, αλλά δεν είναι σωστό ούτε για αυτές, ούτε για τον Παναθηναϊκό να τις αναφέρω. Και ούτως ή άλλως δεν είχα ποτέ σκοπό να φύγω και να αφήσω στην μέση το πρότζεκτ. Απλά ήθελα από τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού να επιβεβαιώσει τις φιλοδοξίες της ομάδας και να μου υποσχεθεί ότι θα κρατήσουμε τους δύο καλύτερους παίκτες μας. Συμμετέχουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Σίγουρα θέλω να επιστρέψω στην Ιταλία. Αλλά για τώρα όλη μου η ενέργεια και η προσοχή είναι στον Παναθηναϊκό και στην επόμενη σεζόν.

Όταν έχεις δουλέψεις με κάποιους παίκτες έχεις ένα μικρό πλεονέκτημα όταν τους προσεγγίζεις. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα ονόματα, αλλά πρόθεση του ιδιοκτήτη είναι να δυναμώσει την ομάδα για να είναι ανταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και στην Ιταλία αγωνίζονται πολύ καλοί παίκτες.

Όταν προπονείς στο εξωτερικό ωριμάζεις. Είμαι τυχερός που στα 39 έχω φτάσει σχεδόν 200 παιχνίδια στους πάγκους των Ίντερ, Ουντινέζε και Παναθηναϊκού. Τέσσερις ομάδες, εμείς, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είμαστε πάνω από τους υπόλοιπους. Συνολικά σε τεχνικό επίπεδο το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κατώτερο του ιταλικού, προφανώς για οικονομικούς λόγους, αλλά σε ό,τι αφορά το πάθος είναι στο ίδιο επίπεδο».

Διαβάστε επίσης