Μέρκελ: Ανοιχτό το αποτέλεσμα των εκλογών

«Εντελώς ανοικτή είναι η έκβαση των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Βλέπει κανείς, ιδίως αυτές τις μέρες, στις δημοσκοπήσεις ότι το 46% των πολιτών δεν έχει ακόμα αποφασίσει», δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή της στην σαββατιάτικη έκδοση της «Neue Osnabricker Zeitung» (ΝΟΖ) η καγκελάριος της Γερμανίας τονίζει επίσης ότι «πολλοί δεν πιστεύουν ότι η ψήφος τους μετράει, αλλά δεν είναι αλήθεια. Γι αυτό θα αγωνιστώ μέχρι την τελευταία μέρα για να κερδίσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) κάθε μία ψήφο».

Η κ. Μέρκελ αντέκρουσε την κατηγορία ότι δεν έλαβε υπόψη την συντηρητική πτέρυγα του κόμματός της με αποτέλεσμα να αφήσει ελεύθερο πεδίο στο λαϊκιστικό-ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), λέγοντας ότι «η Γερμανία βοήθησε το 2015 εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους. Είμαι πεπεισμένη όπως και πριν ότι ήταν σωστό και ότι με αυτόν τον τρόπο η χώρα μας έδειξε το καλό της πρόσωπο».

Η Άγγελα Μέρκελ είπε επίσης ότι σε μια ενδεχόμενη νέα κυβέρνησή της ο στόχος της είναι «τα μισά μέλη της να είναι γυναίκες. Φυσικά θα πρέπει να αναμείνω τις προτάσεις τις οποίες θα κάνουν και οι ενδεχόμενοι κυβερνητικοί εταίροι, αλλά θα μπορούσε να επιτευχθεί (ο στόχος αυτός)».

Τέλος στο ερώτημα αν προτίθεται να νομιμοποιήσει την κάνναβη η καγκελάριος Μέρκελ απάντησε αρνητικά, τονίζοντας: «Δεν το κρίνω σκόπιμο. Επιτρέπουμε μια πολύ περιορισμένη χρήση της για ιατρικούς λόγους και δεν βλέπω αυτή την στιγμή καμιά επείγουσα ανάγκη για την αύξησή της».

 

Διαβάστε επίσης