“Μανιακός δικτάτορας και π..@ν@ς γιος ο Κιμ Γιονκ Ουν”

Στις πυρηνικές φιλοδοξίες του Κιμ Γιονκ Ουν απάντησε ο – γνωστός για την αθυροστομία του- πρόεδρος των Φιλιππίνων εξαπολύοντας δριμεία φραστική επίθεση εναντίον του

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε αποκάλεσε τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα «μανιακό» και «π…@ν@ς γιο», που μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την Ασία πυροδοτώντας έναν πυρηνικό πόλεμο, λίγες μέρες πριν η χώρα του φιλοξενήσει μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής, που αναμένεται να ασχοληθεί με τις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ.

“Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεγελιέται απ’ αυτό το στρουμπουλό πρόσωπο που δείχνει ευγενικό”

Ο Ντουτέρτε, που αναμένεται να συναντήσει και τον Βορειοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών στη σύνοδο αυτή, είπε ότι ο Κιμ «παίζει με επικίνδυνα παιχνίδια» κι ότι ο κόσμος «δεν πρέπει να ξεγελιέται απ’ αυτό το στρουμπουλό πρόσωπο που δείχνει ευγενικό».

Η Βόρεια Κορέα είναι αποφασισμένη να αναπτύξει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή και να πλήξει την Αμερική.

«Αυτός ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι τρελός… παίζει με επικίνδυνα παιχνίδια αυτός ο μανιακός», είπε ο Ντουτέρτε μιλώντας σε εφοριακούς.

«Αυτό το στρουμπουλό πρόσωπο δείχνει ευγενικό. Αυτός ο π..@ν@ς γιος. Αν κάνει ένα λάθος, η Άπω Ανατολή θα μεταβληθεί σε ξερή γη. Πρέπει να εμποδιστεί αυτός ο πυρηνικός πόλεμος.Μια περιορισμένη σύρραξη και γίνεται ανάφλεξη εδώ. Σας το λέω, οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες, θα μολυνθεί το έδαφος, όλες οι πηγές και δεν ξέρω τι θα μας συμβεί», προειδοποίησε.

Διαβάστε επίσης