ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: Αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα

Αυτό που φοβόντουσαν ανοιχτά όλοι οι εκπρόσωποι και… διακονούντες το λιανεμπόριο, αναφορικά με την τύχη της Μαρινόπουλος Α.Ε., έγινε και επισήμως πραγματικότητα, με την εταιρεία να ανακοινώνει το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης!

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη, η εταιρεία αιτήθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών την βάσει των υπ’ αριθμόν ν. 4072/2012 και 4013/2011 υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης. Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Μαρινόπουλος η παραπάνω διαδικασία «αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα».

Τι προβλέπει αυτό το σχέδιο; Με βάση την ανακοίνωση της Μαρινόπουλος κύρια σημεία του είναι η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.

«Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης» λέει στην ανακοίνωση της η Μαρινόπουλος Α.Ε. και καταλήγει:

«Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα