Μεγάλη επιτυχία του 1ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Δικαίου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Δικαίου, που διοργάνωσε ο ΣΦΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2016, στον συνεδριακό χώρο Marousi Plaza. Tο συνέδριο έτυχε ευρείας απήχησης τόσο στο νομικό όσο και στον κόσμο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, καθώς συμμετείχαν πάνω από 250 άτομα, άμεσα ή έμμεσα απασχολούμενα στον κλάδο, γεγονός που ανέδειξε την ανάγκη του κλάδου για ενημέρωση πάνω σε ένα δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο και ανταλλαγή απόψεων επί δύσκολων ζητημάτων, όπως η διαφάνεια, η δεοντολογία, η δημοσιοποίηση παροχών προς τους επαγγελματίες Υγείας. Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε η κ. Δήμητρα Λεμπέση, Νομικός Σύμβουλος του ΣΦΕΕ, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων, την σημασία του βέλτιστου δυνατού κανονιστικού πλαισίου για την βελτίωση του συστήματος υγείας υπέρ του ασθενή και παρουσίασε τις προσπάθειες του ΣΦΕΕ προς την κατεύθυνση αυτή και τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει ο Σύνδεσμος ως εταίρος στην δημόσια διαβούλευση.

Το συνέδριο χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης εξαίροντας τη σημασία του κανονιστικού πλαισίου και της διαβούλευσης και η κα Marie-Claire Pickaert, διευθύντρια του ευρωπαϊκού συνδέσμου EFPIA. Η κυρία Pickaert τόνισε, μεταξύ άλλων, τις ενέργειες της EFPIA για την διασφάλιση συνθηκών πρόσβασης των ασθενών στο φάρμακο μέσω του βέλτιστου δυνατού κανονιστικού πλαισίου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, δεδομένου ότι και στον τομέα της υγείας, υπάρχει ζήτημα συγχρονισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη, που μεταφράζεται σε μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 9 έτη μεταξύ των περισσότερο και των λιγότερο ανεπτυγμένων συστημάτων υγείας. Τονίζοντας τους παράγοντες στους οποίους εργάζεται η EFPIA, ώστε να επιτύχει τους στόχους της για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή, αναφέρθηκε και στα δομικά προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας, καθόσον η ίδια παρακολουθεί την Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.

Μαρία Λεοντάρη Διευθύντρια Επικοινωνίας, Μιχάλης Χειμώνας Γενικός Διευθυντής, Φένη Γκίκα δικηγόρος, Πασχάλης Αποστολίδης Πρόεδρος, Δήμητρα Λεμπέση Νομική Σύμβουλος

Όλοι οι ομιλητές, καταξιωμένοι νομικοί και ιατροί, ανέπτυξαν τα θέματα τους με εξαιρετικές παρουσιάσεις, αναλυτικές και παραστατικές, που συμπεριλάμβαναν τις πιο τελευταίες εξελίξεις από τον χώρο του δικαίου και της νομολογίας, ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων και από τον χώρο της επιστήμης. Η δε συμμετοχή των μεγαλύτερων δικηγορικών εταιρειών της χώρας, αλλά και θεσμικών παραγόντων κατέδειξε την σημασία του κλάδου στην οικονομία και απέδειξε περίτρανα ότι ο χώρος του φαρμάκου είναι αειθαλής. Όλες οι παρουσιάσεις βρίσκονται αναρτημένες στο website του ΣΦΕΕ https://www.sfee.gr/1o-sinedrio-farmakeftikou-dikeou/.

Ο ΣΦΕΕ θα επαναλάβει την πρωτοβουλία, απαντώντας έτσι σε μια διαχρονική ανάγκη τόσο των μελών του όσο και της επιστημονικής κοινότητας του ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου για ολοένα και περισσότερη ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα