Μεθοδευμένο εκφοβισμό καταγγέλλουν οι εισαγγελείς

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μεθοδευμένη απόπειρα να εκφοβιστούν δια στοχευμένων δημοσιευμάτων του Τύπου, προκειμένου –όπως λένε οι ίδιοι– να καμφθεί το φρόνημά τους και να επηρεαστεί η κρίση τους καταγγέλλει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ).

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΕΕ γίνεται λόγος για μεμονωμένο εβδομαδιαίο έντυπο που «στοχοποιεί ευθέως και ονομαστικώς συγκεκριμένους εισαγγελικούς λειτουργούς, με υποβολιμαία άρθρα που αμφισβητούν την αμεροληψία τους και αναφέρονται στα πρόσωπά τους κατά τρόπο σκαιό και μειωτικό, με ύφος απρεπές και ενίοτε ειρωνικό».

Σύμφωνα, πάντα, με την Ένωση Εισαγγελέων, τα επίμαχα δημοσιεύματα «δεν απορρέουν από το καθήκον ενημέρωσης της κοινής γνώμης και της άσκησης αντικειμενικής κριτικής σε πρόσωπα που ασκούν δημόσια εξουσία, αλλά εξυπηρετούν αλλότριους και ιδιοτελείς σκοπούς».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΕΕ που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης, εισαγγελέας Εφετών, Δημήτριος Ασπρογέρακας, και ο γενικός γραμματέας, εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παρασκευάς Αδάμης, αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με λύπη διαπιστώνει ότι τον τελευταίο καιρό αλλεπάλληλα δημοσιεύματα μεμονωμένου εβδομαδιαίου εντύπου στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικώς συγκεκριμένους εισαγγελικούς λειτουργούς, με υποβολιμαία άρθρα που αμφισβητούν την αμεροληψία τους και αναφέρονται στα πρόσωπά τους κατά τρόπο σκαιό και μειωτικό, με ύφος απρεπές και ενίοτε ειρωνικό.

»Τα δημοσιεύματα αυτά παραποιούν τη αλήθεια, σκόπιμα και συστηματικά, παραβιάζουν την σφαίρα της ιδιωτικής ζωής των Εισαγγελέων που αφορούν και περιέχουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σχετικά με την ανάθεση επιμέρους υπηρεσιακών καθηκόντων και τον τρόπο άσκησης τους, επιχειρώντας να αμαυρώσουν, συνολικά, το εισαγγελικό έργο.

»Είναι προφανές ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν απορρέουν από το καθήκον ενημέρωσης της κοινής γνώμης και της άσκησης αντικειμενικής κριτικής σε πρόσωπα που ασκούν δημόσια εξουσία αλλά εξυπηρετούν αλλότριους και ιδιοτελείς σκοπούς.

»Ειδικότερα, η μεθοδευμένη αυτή τακτική αποσκοπεί στον εκφοβισμό των Εισαγγελέων με τη διάδοση ανυπόστατων φημών σε βάρος τους, ώστε να καμφθεί το φρόνημα τους στην άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και να επηρεαστεί η αδέσμευτη κρίση τους, παράλληλα δε επιδιώκει να θίξει το κεκτημένο του αυτοδιοίκητου των Εισαγγελιών.

» Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διαβεβαιώνει για την απόλυτη αφοσίωση όλων των Εισαγγελέων στην επιτέλεση του έργου τους, με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση τους και εκφράζει δημόσια την έντονη αποδοκιμασία της για τις απρόσφορες απόπειρες απαξίωσης, υποβάθμισης και σπίλωσης του Εισαγγελικού Κλάδου και των λειτουργών του, οι οποίες, εν τέλει, εκθέτουν τους εμπνευστές τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα