“Με επιτυχημένο τρόπο επιστρέφουμε στις αγορές”

Με τον Πιέρ Μοσkοβισί συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και στο επίκεντρο κυριάρχησε η έξοδος, με πενταετές ομόλογο, της Ελλάδας στις αγορές.

Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με έναν επιτυχημένο τρόπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα και το πιο ουσιαστικό βήμα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη δυσάρεστη περιπέτεια του μνημονίου» δήλωσε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι πληροφορίες σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα είναι πολύ καλές και «οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα».

“Τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας”

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας, για το πώς θα συνεργαστούμε, ώστε να εργαστούμε, προκειμένου τον επόμενο χρόνο να ολοκληρωθεί επιτυχημένα το πρόγραμμα και να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα, για την Ελλάδα της μετά το πρόγραμμα περιόδου».

Καταλήγοντας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «όπως πάντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος και εταίρος για να οργανώσουμε επιτυχημένα την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα».

Μοσκοβισί: Διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα, συμπληρώνοντας ότι διάλεξε τη σημερινή ημέρα γιατ ίείχε το προαίσθημα ότι κάτι θα συμβεί.

«Αυτό έγινε εφικτό από τα πολύ θετικά μηνύματα που υπήρχαν: τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, τη συμφωνία του ΔΝΤ, τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε.
«Συνεπώς», υπογράμμισε, «είναι η ώρα να δοκιμάσουμε στις αγορές και ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι επιτυχημένη η δοκιμή». «Και είναι τώρα η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά για να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, ώστε η Ελλάδα να είναι κανονικός εταίρος στην Ευρωζώνη», συνέχισε.

Ο επίτροπος διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι εκεί ως πλήρης εταίρος και ως φίλος-σύμμαχος της Ελλάδας».
«Κάναμε πολλά, διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως», ανέφερε και επισήμανε ότι «η ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν πριν. Νομίζω μπορεί να είναι 1,8% αν όχι παραπάνω φέτος, 2,5% την επόμενη χρονιά και αυτή είναι η συνθήκη για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους Έλληνες».

Διαβάστε επίσης