“Με σκανδαλολογία επιτίθεται στη δημοκρατία”

Λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενο. Η Φώφη Γεννηματά στήριξε τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που κατά την κυβέρνηση είναι αναμεμειγμένα στην υπόθεση Novartis, έχοντας δωροδοκηθεί με υψηλά ποσά.

Μάλιστα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της ΔΗΣΥ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά την ομιλία της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι “σκάνδαλο υπάρχει, αλλά θα πρέπει να ελεγχθούν όσοι εκτόξευσαν στα ύψη τις φαρμακευτικές δαπάνες”. Με αυτό τον τρόπο η κα Γεννηματά υπονόησε… αγαστή συνεργασία των κ.κ. Τσίπρα-Καραμανλή, προκειμένου να εξωραϊστεί “η πενταετία της χρεοκοπίας του κ. Καραμανλή”.
Όπως επισήμανε η κα Γεννηματά, “αντίθετα, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συγκρούστηκαν με τις φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλους τους σχετικούς νόμους. Στήνουν σκευωρία για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, πρόκειται για προσπάθεια ενός νέου βρώμικου ΄89».

Η κα Γεννηματά εστίασε τα πυρά της στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, «χρησιμοποιεί τη σκανδαλολογία για να επιτεθεί στη Δημοκρατία. Θα υπερασπιστούμε τα στελέχη μας», ξεκαθάρισε, «από εκεί και πέρα όλα θα πρέπει να βγουν στο φως. Όχι όμως με κουκουλοφόρους να επιτίθενται στην πολιτική για κομματικές σκοπιμότητες», σημείωσε.

Το Σκοπιανό

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η κα Γεννηματά υποστήριξε ότι “ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τις πλατείες της οργής για να κερδίσει την εξουσία, αλλά με τις πλατείες που δημιουργούνται όσο διαπραγματεύεται μυστικά, κερδισμένη είναι μόνο η ακροδεξιά. Συνολικά από την πολιτική του κερδίζουν τα αντισυστημικά κόμματα που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την πολιτική”.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ συνολικής λύσης, που δεν προσφέρει το πακέτο Νίμιτς, το οποίο θα πρέπει να απορριφθεί και ο πρωθυπουργός να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Με Παπανδρέου

Συνάντηση σχεδόν ωριαίας διάρκειας είχαν η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης της κας Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν η υπόθεση Novartis και η στάση της ΔΗΣΥ, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, οι διεργασίες και η πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου προοδευτικού φορέα. Επίσης, η κα Γεννηματά ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για αυτά που συζήτησε με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Διαβάστε επίσης