Με το στανιό η Γερμανία, 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία που εξακολουθεί να ελπίζει

Η Γερμανία νίκησε 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία και κατέκτησε την πρώτη θέση στον  τέταρτο όμιλο, δείχνοντας καλό – αλλά άστοχο – πρόσωπο στο πρώτο μέρος και ξεκάθαρα υποτονικό στο δεύτερο.

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Γερμανίας και Βόρειας Ιρλανδίας ήταν φανερή από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Το όποιο κίνητρο των Ιρλανδών δεν μπορούσε να κοντράρει στα ίσια τους πρωταθλητές κόσμου που άρχισαν να δημιουργούν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αλλά περιορίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο στο φτωχό 1-0, χάρη στο γκολ του Γκόμεζ (ασίστ του Μίλερ).

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Οι Γερμανοί σταμάτησαν να ψάχνουν το γκολ και μάλλον κράτησαν δυνάμεις, βλέποντας ότι δεν μπορούν να απειληθούν από τον αντίπαλό τους. Προτίμησαν ένα χαλαρό ρυθμό και δεν έψαξαν τα πολλά γκολ, όπως συνηθίζουν ως Εθνική ομάδα. Η Βορειοιρλανδοί δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν αυτή τη χαλαρή διάθεση των Γερμανών, αλλά ελπίζουν σε πρόκριση, αφού «καβάλησαν» την Αλβανία στη βαθμολογία των «τρίτων» ομάδων των ομίλων και με τέρματα 2-2 έχουν σχετικά καλό συντελεστή τερμάτων.

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μακγκόβερν, Χιους, Κάθκαρτ, Μακόλεϊ, Τζ. Έβανς, Κ. Έβανς (84’ ΜαΓκίν), Ντέιβις, Νόργουντ, Γουόρντ (70’ Μαγκίνις), Ντάλας, Γουάσινγκτον (59’ Λάφερτι).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μπόατενγκ (76’ Χέβεντες), Χούμελς, Κίμιχ, Χέκτορ, Κεντίρα (69’ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Οζίλ, Γκέτσε (55’ Σίρλε), Μίλερ, Γκόμες.

Διαβάστε επίσης