Με φωτιές και τραυματίες ξεκίνησε η G20 στο Αμβουργο

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί της Παρασκευής στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) με στόχο να αποκλειστούν δρόμοι και να εμποδιστεί η Σύνοδος, ενώ ομάδες διαδηλωτών έβαλαν φωτιές σε αυτοκίνητα της γερμανικής αστυνομίας.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε στο Twiiter ότι «πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση εναντίον βίαιων προσώπων», τα οποία όπως αναφέρει πετούσαν βόμβες μολότοφ και πυρπολούσαν «περιπολικά» στη συνοικία Αλτόνα, κοντά σε αστυνομικό τμήμα.

Οι γερμανικές αρχές αναμένουν μέχρι και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών των 20 πιο ανεπτυγμένα οικονομικά κρατών.

Από το πρωί ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Αστυνομίας πάνω από το Αμβούργο, ενώ στο κέντρο της πόλης έχουν αναπτυχτεί τεθωρακισμένα της Αστυνομίας.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν τραυματίες αλλά μόνο από την πλευρά των αστυνομικών, κάνοντας λόγο για 111 τραυματίες αστυνομικούς από την έναρξη των επεισοδίων το απόγευμα της Πέμπτης.

Για τραυματίες κάνουν λόγο και οι διαδηλωτές, ενώ αναρτούν συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με αστυνομικούς που απομακρύνουν σχεδόν σηκωτούς διαδηλωτές.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα