Μηνύει Τσίπρα και Στουρνάρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις η Ζωή

Μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Στουρνάρα ανακοίνωσε πως θα καταθέσει σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προχωρά σε αυτή την κίνηση, διότι όπως ισχυρίζεται δεν διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Όπως έγινε γνωστό από το δελτίο τύπου η μηνυτήρια αναφορά θα κινηθεί κατά «εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις Γερμανικές Οφειλές, ενώ οφείλουν. Θα ακολουθήσει σειρά νομικών ενεργειών ενώπιον ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων και αρχών».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μιλώ συγκεκριμένα για τον Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης. Μιλώ, επίσης, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συμπράττει σε αυτό το παιχνίδι. Μιλώ για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κύριο Στουρνάρα, που διαθέτει όλες τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία παρακολουθεί το ζήτημα του κατοχικού δανείου, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, από τότε, αλλά δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία αυτά σε έκθεση. Μιλώ για όλους τους υπεύθυνους, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς, που έχουν ως καθήκον στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Κράτους να διαλαμβάνουν αυτήν την απαράγραπτη αξίωση της χώρας μας».

 

Διαβάστε επίσης