«Μην κάνετε λανθασμένες κινήσεις στο Αιγαίο»

Λίγες ώρες μετά το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε ξανά την Ελλάδα. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του,  ο Τούρκος Πρόεδρος εκτόξευσε απαράδεκτες απειλές κατά της χώρας μας ενώ απήθυνε κάλεσμα στην Κύπρο να μην υπερβεί τα όρια στην Ανατολική Μεσόγειο

Μιλώντας σε μέλη του κόμματός του στη Βουλή, ο Ερντογάν σημείωσε ότι τουρκικά πολεμικά πλοία και μονάδες ασφαλείας παρακολουθούν τις ενέργειες στην περιοχή.

«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε εκδήλωση του κόμματός του στην Άγκυρα.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές και στελέχη του AKP, ο Ερντογάν πανηγύριζε για τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά των Κούρδων στην Συρία, όταν είπε:

«Να μην νομίζουν ότι δεν προσέχουμε (παρατηρούμε) τις κινήσεις για την αναζήτηση αερίου ανοιχτά της Κύπρου και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Εμείς προειδοποιούμε όσους κάνουν το λάθος βήμα στην Κύπρο και το Αιγαίο, να μην ξεπερνούν τα όρια».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στο σοσιαλιστικό κόμμα PYD των Κούρδων της Συρίας.

Η απόφαση αυτή του στρατηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε:

«Μας ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσο με τις ΗΠΑ. Στο ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

“Μην κάνετε τέτοια πράγματα – Θα μας βάλετε σε μπελάδες”

Για τη νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια ρωτήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.Ο Tούρκος Πρόεδρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός και ειρωνικός.

Όταν ρωτήθηκε για το νέο επεισόδιο στα Ίμια, ο Ερντογάν είπε: «Υπήρξε ένα γεγονός στα Ίμια αλλά δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα. Δυστυχώς οι Έλληνες πάλι απόρησαν. Τα ελληνικά πλοία πάνε και έρχονται στα Ίμια. Μην κάνετε τέτοια πράγματα. Θα μας βάλετε σε μπελάδες. Άσ’ το να πάει… Φυσικά οι δυνάμεις μας έκαναν το καθήκον τους και πάλι χθες το βράδυ».
Διαβάστε επίσης