“Μην σκοτώνετε τις αντάρτισσες, πυροβολήστε τις στα αιδοία!”

Εντολή σοκ έδωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να πυροβολούν τις αντάρτισσες στα αιδοία τους.Σύμφωνα με τη Washington Post, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε έκανε το παραπάνω σχόλιο κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον ενός κοινού από πρώην κομμουνιστές αντάρτες, στις 7 του μήνα.

«Υπάρχουν γυναίκες που παίρνουν τα όπλα εναντίον μας» διερωτήθηκε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος για να λάβει καταφατική απάντηση από έναν σύμβουλό του. «Πείτε στους στρατιώτες ότι έχουν μια νέα εντολή από εμένα.

Μην τις σκοτώνετε, πυροβολήστε τις στα αιδοία. Έτσι κι αλλιώς αν δεν έχουν αιδοία, θα είναι άχρηστες», φέρεται να είπε ο Ντουτέρτε, προκαλώντας (σύμφωνα πάντα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα) τα γέλια των παρευρισκομένων.

Ο Ντουτέρτε κάνει συχνά προσβλητικά και υποτιμητικά αστεία εις βάρος γυναικών στις ομιλίες, του, ισχυριζόμενος στη συνέχεια ότι «απλά αστειευόταν».

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση για τις αντάρτισσες, ο επίσημος εκπρόσωπός του κατηγόρησε τις γυναίκες που διαμαρτυρήθηκαν ότι «υπερβάλουν». «Ήταν ένα αστείο, γιατί δεν μπορείτε απλώς να γελάσετε;», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης