Μιλά για συκοφαντία εναντίον του ο Μπαξεβάνης

Ο Στέφανος Μπαξεβάνης παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας από τη θέση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε όταν φάνηκε να πανηγυρίζει καλάθι του Ολυμπιακού στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στο Final-4 της Πόλης.

Με την επιστολή παραίτησής του δεν αμελεί να χαρακτηρίσει συκοφαντική την προσπάθεια αμφισβήτησης της αμεροληψίας του:

«Με την παρούσα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αναπληρωτή Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ στην οποία υπηρέτησα από την 01/10/2015. Τούτο δε για λόγους ευθιξίας και για την προάσπιση του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης και του κλάδου μου και μόνον.  Αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα συγκεκριμένων κηνσόρων του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, τα οποία σχολίαζαν αρνητικά εκδηλώσεις μου εκτός υπηρεσιακών καθηκόντων, που άπτονται της ιδιωτικής μου σφαίρας και του πυρήνα του δικαιώματος της προσωπικής μου ζωής, δηλώνω ότι ουδόλως πτοούν το Εισαγγελικό μου φρόνημα, καθόσον εξυπηρετούν αλλότριες στοχεύσεις και όχι την προάσπιση της διαφάνειας και ισονομίας στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης, την οποία ευόρκως υπηρέτησα επί 2ετία.

Επ’ αυτού δε παραπέμπω στο χειρισμό του συνόλου των υποθέσεων που χρεώθηκα κατά το χρόνο της θητείας μου και των διώξεων που άσκησα κατά τη διάρκειά της, όπως επίσης και της διαδικαστικής εξέλιξης αυτών. Η επιχειρούμενη δε αμφισβήτηση της  αντικειμενικότητας και αμεροληψίας μου, κατά την άσκηση των ως άνω καθηκόντων μου, και μάλιστα κατά τρόπο συκοφαντικό, καταρρίπτεται ευθέως από τον τρόπο εκτέλεσης αυτών, ο οποίος ήταν σύμφωνος με το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδηση μου, τεχνηέντως δε και ιδιοτελώς αποκρύπτεται από τους εν λόγω συντάκτες».

Διαβάστε επίσης