«Μονάχα η Νέα Δημοκρατία βλέπει κρυφά μνημόνια»

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με τον Νίκο Παππά να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με συνέντευξη του στη «Νέα Σελίδα».

«Κρυφά μνημόνια φαντασιώνεται μονάχα η ΝΔ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ανοιχτή υπονόμευση της χώρας», με αφορμή και τις αποκαλύψεις για όσα φέρεται να είπε η Μιράντα Ξαφά σε επενδυτές στο Λονδίνο. «Τη φανέλα της Εθνικής που ισχυρίζονταν ότι φορούν στο εξωτερικό την έχει φάει ο σκόρος», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ανείπωτη τραγωδία στη Μάνδρα, ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι υπάρχουν ευθύνες που θα αποδοθούν την επόμενη μέρα, και υπογραμμίζει πως αυτό που προέχει είναι «να βγάλουμε τον κόσμο από τη λάσπη και να θρηνήσουμε τους νεκρούς μας», ενώ προαναγγέλλει ριζικό ανασχεδιασμό με συγκεκριμένα έργα υποδομών.

Το μήνυμα του κ. Παππά για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Σε ότι αφορά τα της εκλογής αρχηγού στον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς και το ενδεχόμενο μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας προοδευτικής κατεύθυνσης ο κ. Παππάς υπογραμμίζει, πως η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο αυτό χώρο «εξαρτάται από την ίδια την Κεντροαριστερά». «Θα έχουμε στην Ελλάδα μετά την κρίση απλή αναλογική; Θα έχουμε κοινωνικό κράτος ή θα το διαλύσουμε επειδή οι ανισότητες είναι στην ανθρώπινη φύση; Θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή ή θα τη θεωρούμε ανθρώπινο δικαίωμα; Θα έχουμε κυβέρνηση των ελλειμμάτων και των περικοπών ή κυβέρνηση των πλεονασμάτων και της διανομής μερίσματος; Θα έχουμε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη; Ελπίζω ο νέος φορέας να μπορέσει να παρακολουθήσει τον βηματισμό της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, που προβαίνει σε μια έμπρακτη αυτοκριτική και μετατόπιση του πολιτικού λόγου και σχεδίου της», τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Τέλος για το πότε θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είπε: «Μετά από τριάντα χρόνια παραβίασης του Συντάγματος, μετά την παράβλεψη αποφάσεων του ΣτΕ, μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Η ολομέλεια του ΕΣΡ ενέκρινε ομόφωνα την προκήρυξη για τον διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών και αύριο, όπως μάθαμε, τη δημοσιεύει. Τα χρονοδιαγράμματα πλέον είναι σαφή στον νόμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα