Μπέντο: «Πάντα δουλεύω υπό πίεση»

Ο Πάουλο Μπέντο μίλησε στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου πριν από τα ματς του Europa League και έδειξε να κατανοεί πως βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης μετά την ήττα στη Λάρισα. Εξήγησε πως είναι συνηθισμένος να λειτουργεί σε τέτοιες συνθήκες και πως γνωρίζει τη σημασία του αγώνα με τον  ΑΠΟΕΛ, αλλά και εκείνου με την ΑΕΚ που ακολουθεί. Υπεραμύνθηκε, μάλιστα, της επιλογής του συστήματός του (4-4-2), λέγοντας πως οι παίκτες του δεν επέδειξαν χαρακτήρα:

«Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να έχουμε άποψη και να προβλέψουμε τι θα γίνει. Δεν γίνεται να συγκριθεί αυτό το ματς με το άλλο στην Ελβετία. Το παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό και ο ΑΠΟΕΛ θα έχει άλλη προσέγγιση. Να δούμε το πλάνο μας και να το κάνουμε πράξη, οτιδήποτε και εάν γίνει μέσα στον αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα καλά οργανωμένη που θα μας δυσκολέψει. Εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε υψηλό επίπεδο απόδοσης σε όλον τον αγώνα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Πιστεύω πως καταρχήν θα πρέπει να είμαστε πολύ διαφορετικοί κυρίως ως προς το β’ μέρος με την ΑΕΛ. Εκεί που είχαμε προβλήματα με τη δυναμική και την απόδοση. Αυτό πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με το σύστημα. Έχει σημασία η δυναμική μας. Δεν πιστεύουμε πως από το 4-4-2 έως το 4-2-3-1 πρέπει να υπάρχει διαφορά. Μπορούμε να κερδίσουμε και ματς με 4-4-2. Αυτό που έχει σημασία είναι η δυναμική, το υψηλό επίπεδο απόδοσης και ειδικά αύριο που πρέπει να έχουμε μία συγκεκριμένη ιδέα παιχνιδιού και να είμαστε πιστοί σε αυτό. Να δείχνουμε έναν χαρακτήρα στο παιχνίδι μας.

Ποτέ δεν κατάφερα και ποτέ δεν θα το κάνω να μην λειτουργήσω δίχως πίεση. Στα 12 χρόνια καριέρας πάντα είχα πίεση. Στο παιχνίδι χάσαμε από μία φάση στο τελευταίο λεπτό. Δεν αξίζαμε να χάσουμε αλλά ούτε και να κερδίσουμε. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό είναι το επάγγελμα του προπονητή».

Για το αν τον προβληματίζει που στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν παίκτες που ξέρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Δεν πιστεύω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το πιο σημαντικό να είμαστε πιστοί στην ιδέα και την στρατηγική. Κάποιες φορές ξέρεις παραπάνω για τον αντίπαλο και άλλες όχι. Αυτά δεν θα επηρεάσουν τον αγώνα. Εμείς θέλουμε να είμαστε πιστοί στην ιδέα παιχνιδιού και στο πλάνο και να σεβαστούμε τον ΑΠΟΕΛ όπως κάθε αντίπαλο. Επίσης να εκμεταλλευτούμε τα προτερήματά μας και να δούμε πως δεν θα βγουν τα προτερήματα του ΑΠΟΕΛ».

Για το αν είναι έτοιμος ο Ρομαό είπε: «Όλοι οι παίκτες που είναι στην αποστολή είναι πολύ καλά και έτοιμοι να βοηθήσουν. Είμαστε ευχαριστημένοι από τον Ρομαό που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμος να βοηθήσει. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολλούς παίκτες. Ο Ρομαό αν και μέσος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες θέσεις. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την στρατηγική που θα επιλέξουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα