“Μπορεί να ζητηθούν στοιχεία κατά τον έλεγχο πόθεν έσχες”

Στο θέμα του Αλέκου Φλαμπουράρη και στο Πόθεν Έσχες που κατέθεσε αναφέρθηκε ξανά ο Γιώργος Βαρεμένος. Σύμφωνη με το σχετικό νόμο είναι, όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής η προσκόμιση στοιχείων που ενδεχομένως να ζητηθούν στη διάρκεια του ελέγχου του πόθεν έσχες.

“Ο νόμος λέει και κατά τη διάρκεια του ελέγχου μπορεί ο ελεγχόμενος να κληθεί να προσκομίσει ό,τι του ζητηθεί”, είπε ο κ. Βαρεμένος στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, μετά τα ερωτηματικά που προκάλεσε η υπόθεση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος καλείται να υποβάλει νέα δήλωση και θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα γι΄αυτήν.

“Οι ορκωτοί λογιστές έχουν κάνει ήδη τη δουλειά τους. Ελέγχουν δηλαδή το τάδε πόθεν έσχες χρήση του 2012, διαπιστώνουν κάτι, δεν μας έφερε αυτό το χαρτί. Το έχεις; Φέρτο. Μπορεί και για καταθέσεις να μην υπάρχει δικαιλογητικό”, εξήγησε και πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα για τροποποιητική δήλωση.

Ο κ. Βαρεμένος έκανε λόγο για ελλείψεις στα πόθεν έσχες 60 βουλευτών, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί σχετικά από την Επιτροπή, ωστόσο σημείωσε ότι οι εν λόγω βουλευτές “δεν κάνουν δηλώσεις από την αρχή”.

Σε δήλωσή του στο MEGA o υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε ότι δήλωσε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από όσα διέθετε.

“Ζητήθηκε όχι μόνο σε εμένα αλλά σε 70 περίπου βουλευτές και υπουργούς να υποβάλλουν νέα δήλωση πόθεν έσχες με τα νέα έντυπα, διότι τα προηγούμενα είχαν ασάφειες με αποτέλεσμα οι δηλώσεις μας να μην είναι αντίστοιχες με το ζητούμενο”, τόνισε και πρόσθεσε:

“Στη δήλωση που κατέθεσα τον Απρίλιο για τα έτη ’12, ’13 και ’14 όπως ζητήθηκε περιέλαβα τις μετοχές διότι η αίσθησή μου ήταν ότι κάνω δήλωση ως και την 31/1/14 οπότε και διατηρούσα τις μετοχές και γι’ αυτό τις δήλωσα. Είναι παράξενο να έχει γίνει τόσος θόρυβος γιατί δήλωσα παραπάνω από αυτά που είχα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα