Μπουτάρης, Παχατουρίδης, Σκουλάκης υποψήφιοι καλύτεροι δήμαρχοι του κόσμου

Μεταξύ των εκπροσώπων του Α΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επελέγησαν να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό για την ανάδειξη του «Καλύτερου Δημάρχου του Κόσμου» για το 2014 («World Mayor 2014») περιλαμβάνονται και τρεις Έλληνες, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Περιστερίου και Χανίων, Γιάννης Μπουτάρης, Ανδρέας Παχατουρίδης και Μανώλης Σκουλάκης, όπως γνωστοποιείται στον επίσημο ιστότοπο του παγκόσμιου διαγωνισμού «The 2014 World Mayor Project». Στη λίστα περιλαμβάνονται δήμαρχοι από τη Βόρειο και τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική, ενώ 43 είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι από την Ευρώπη, που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού πολίτες από όλες τις ηπείρους επιλέγουν με τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία τον δήμαρχο της προτίμησης τους, θέτοντας ως κριτήρια ψήφου τις διοικητικές ικανότητες των Δημάρχων, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, τη δυνατότητα παροχής ασφάλειας στους πολίτες, τον βαθμό προστασίας του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κ.α.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να προβάλλει τις δυνατότητες των Δήμων και να επιβραβεύσει τους εκπροσώπους αυτών που έχουν υπηρετήσει επάξια τις πόλεις τους σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το 2012 «Καλύτερος Δήμαρχος του Κόσμου» αναδείχθηκε ο δήμαρχος του Μπιλμπάο, Inaki Azkuna.

Διαβάστε επίσης