Νέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τον φόρο ακινήτων

Για «επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς που φανερώνουν ακόμα περισσότερο την πολιτική της γύμνια και στρώνουν το έδαφος για ακόμα πιο βάναυσα και αντικοινωνικά μέτρα», κατηγορεί την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις συζητήσεις εν όψει της έλευσης της τρόικας και το νόμο για την φορολογία των ακινήτων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η ανώμαλη προσγείωση από το success story του πρωτογενούς πλεονάσματος στη σκληρή πραγματικότητα της μνημονιακής καταστροφής, δεν εξωραΐζεται από κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις κυβερνητικών βουλευτών και ειδικά όταν αυτές έχουν ως αποτέλεσμα -στην καλύτερη των περιπτώσεων- τη διατήρηση του αιώνια προσωρινού χαρατσιού της ΔΕΗ.

Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνιστά άλλο ένα παράδειγμα φορολογικής εξόντωσης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων, την ίδια στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο οι πλούσιοι και οι μεγαλοφοροφυγάδες.

Αποτελεί επίσης, τη χειρότερη διάψευση των προσδοκιών που καλλιεργεί η κυβέρνηση περί τέλους των μνημονίων και ανάκαμψης, αφού όντας αντιμέτωπη με τα στρατηγικά της αδιέξοδα, η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να ψελλίσει έστω την οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση, συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης