Νέες πιέσεις Λιου για τέλος της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέες πιέσεις ασκεί ο Τζακ Λιου για τέλος της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης της ανάπτυξης σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό, η αντιπαράθεση μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης έχει τελειώσει, καθώς τους τελευταίους 18 μήνες, έχει αλλάξει μία σειρά πραγμάτων στις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη.

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε μια αλλαγή φιλοσοφίας στην Γερμανία, αλλά πιστεύω ότι διαπιστώσαμε ήδη μια αλλαγή σε επίπεδο δράσης» πρόσθεσε ο Λιου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «προέκυψε ήδη μια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά επλήγησαν σκληρά και από το κόστος της κρίσης των προσφύγων, γεγονός το οποίο αποδέχθηκε και η Γερμανία».

«Το ίδιο το Βερολίνο προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες δαπάνες, πέρα από το ύψος των δημοσιονομικών στόχων του, για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό» έσπευσε να προσθέσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα