Νέο μέτωπο για τον Κουίκ στην Χίο

Ένα ακόμα σκάνδαλο στη Χίο βάζει στο κοινοβουλευτικό του μικροσκόπιο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, σε συνεργασία με τους Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος.

Πρόκειται για το σκάνδαλο της αγοράς του κτιρίου του ΟΑΕΕ επί εποχής κυβέρνησης Σημίτη, με έντονη την πληροφορία (την οποία θέλει να διερευνήσει ο Τέρενς Κουίκ) ότι το κτίριο μοσχοπουλήθηκε από συγγενικό πρόσωπο ισχυρού πολιτικού παράγοντα του νησιού, προσκείμενου στο ΠΑΣΟΚ.

«Μιλάμε για ένα κτίριο το οποίο στα τέλη/αρχές του 2000 αγοράστηκε από το ΤΕΒΕ έναντι ποσού 80.000.000 δραχμών, το οποίο όλοι φώναζαν ότι είναι εντελώς ακατάλληλο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ταμείου. Εδώ και τρία χρόνια το κτίριο εγκαταλείπεται, καθώς ο ΟΑΕΕ ψάχνει για νέα στέγη, μαρτυρώντας επί της ουσίας τη χαριστική αγορά που έγινε τότε παρά τις αντιδράσεις», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ ολοκληρώνοντας τη συνάντησή του με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Χίου (το οποίο και του επεσήμανε το σκάνδαλο), στη νέα επίσκεψή του στο νησί.

Φυσικά, εξακολουθεί στις προτεραιότητες του Τέρενς Κουίκ να βρίσκεται και η σε βάθος διερεύνηση του σκανδάλου της νέας πτέρυγας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, το οποίο ακόμα –αν και λειτουργεί- δεν έχει παραλάβει επίσημα το Υπουργείο Υγείας για λόγους που χρήζουν εισαγγελικής έρευνας.

«Εισαγγελική έρευνα χρήζει και το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού της συγκεκριμένης πτέρυγας, που λέγεται ότι ξεπερνά τα 24.000.000 ευρώ για 5.000 τμ, σε σύγκριση με τα 6.000.000 ευρώ που κόστισε η επέκταση και ο εξοπλισμός ιδιωτικής πολυκλινικής στη Χίο, εμβαδού 3.500 τμ», σχολίασε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να αλληθωρίσει σε κανένα από τα σκάνδαλα που η ομερτά στο νησί κρατούσε μακριά από τη Δικαιοσύνη.

Τα θέματα που τέθηκαν υπόψη του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ από πλευράς Επιμελητηρίου είναι τα εξής:

1.Η μείωση κατά 25% των επιχειρήσεων του νησιού, λόγω της κρίσης.

2.Η εγκατάλειψη του νησιού μετά τις περσινές καταστρεπτικές πυρκαγιές, η οποία κορυφώθηκε με τη μη προσφυγή της συγκυβέρνησης, ελέω του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, στην οικονομική βοήθεια που θα μπορούσε να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

3.Οι αναποτελεσματικές προσπάθειες που κάνει μέχρι τώρα το Επιμελητήριο ώστε να πείσει τη συγκυβέρνηση -αφού δεν προσέφυγε στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης- να πάρει το νησί το ισοδύναμο bonus μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα και το ΕΣΠΑ ώστε να βοηθηθεί η επανεκκίνηση, κυρίως των μικρών επιχειρήσεων, στις περιοχές που κάηκαν.

4.Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με τον Πειραιά, η οποία είναι οικονομικά ασύμφορη και για τους εμπορευόμενους και για τα φυσικά πρόσωπα.

«Πληρώνουμε εισιτήριο ταχύπλοου πλοίου που όμως εκτελεί τα δρομολόγια με ταχύτητες σαν και εκείνες πριν από 40 χρόνια, λόγω των ακριβών καυσίμων», σημείωσε με έμφαση ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόσθεσε:

«Πρέπει αφού κατέβασαν τις ταχύτητες, να κατεβάσουν και την τιμή του εισιτηρίου, υπενθυμίζοντας στην κυβέρνηση ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο». (Υπενθυμίζεται ότι το μεταφορικό ισοδύναμο είναι μία από τις θέσεις στο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).

5.Επέκταση του τελωνειακού χώρου στο κεντρικό λιμάνι της Χίου, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι τουρίστες των μονοήμερων και διήμερων εκδρομών από την Τουρκία, οι οποίοι το 2012 έφθασαν τους 40.000, αφήνοντας κατά μέσο όρο ο καθένας 300 ευρώ στην τοπική αγορά.

Όπως επισημάνθηκε, λόγω Σέγκεν και έκδοσης βίζας, οι εκδρομείς από τα παράλια της Τουρκίας και κυρίως από την περιοχή της Σμύρνης, έχουν χρόνο αναμονής στο τελωνείο, κάτω από τον ήλιο, που ξεπερνά τις 2 ώρες!!!

6.Επίλυση του μείζονος προβλήματος των ανασφάλιστων μελών του ΟΑΕΕ που ξεπερνά το 55% του δυναμικού του Επιμελητηρίου.

7.Αναστολή της εφαρμογής της κατάργησης των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Χίου, που με εντολή Στουρνάρα μεταφέρονται στη Μυτιλήνη.

Ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση και με μικροομολογιούχους οι οποίοι έχασαν όλες τις οικονομίες τους στο PSI, όπως και συνάντηση με ιδιοκτήτες εκδοτικού οίκου οι οποίοι βρίσκονται σε δικαστική αντιπαράθεση για «κόκκινο στεγαστικό δάνειο» με την Εμπορική Τράπεζα (ιδιοκτησίας Alpha Bank).

 

Διαβάστε επίσης