Νέο πογκρόμ Ερντογάν: Συνελήφθησαν 53 χρηματιστές στην Κωνσταντινούπολη

Το πογκρόμ συλλήψεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει τέλος. Η τουρκική αστυνομία έβαλε χειροπέδες σε 53 πρώην εργαζομένους στο στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κατηγορούμενοι για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Haberturk.”. Θυμίζουμε ότι ο πρώην ιμάμης που θεωρείται από τον Τούρκο Πρόεδρο υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Οι εισαγγελείς έχουν διατάξει την σύλληψη 102 ανθρώπων στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, αναφέρει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

Τις πρώτες πρωινές ώρες έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις σε 70 διευθύνσεις κατοικιών υπόπτων, ενώ περίπου 49.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί επισήμως, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ερευνών από τις τουρκικές αρχές ξεπερνά τις 150.000, ενώ περίπου 145.000 υπάλληλοι του τουρκικού δημοσίου σε διάφορες θέσεις έχουν απολυθεί από τις εργασίες τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα