“Νέο πόθεν έσχες ο Φλαμπουράρης που θα ελεγχθεί εντός 15ημέρου”

Στο θέμα του πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη αναφέρθηκε ο Γιώργος Βαρεμένος που δήλωσε πως ο υπουργός Επικρατείας θα υποβάλλει νέο πόθεσν έσχες. 

Κατά προτεραιότητα θα ελεχθεί από τους ορκωτούς λογιστές το νέο πόθεν έσχες που θα υποβάλει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, όπως δήλωσε αρχικά  στο “MEGA Σαββατοκύριακο” ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για το πόθεν έσχες, Όπως εξήγησε, ο κ. Φλαμπουράρης περιλαμβάνεται σε εκείνους που θα κάνουν πόθεν έσχες τώρα, με νέο έντυπο, και αυτό θα ελεγχθεί.

“Ζητήσαμε την έκθεση των ορκωτών λογιστών στο πόθεν έσχες που θα κάνει ο κ. Φλαμπουράρης…Η απόφαση είναι ο έλεγχος να γίνει κατά προτεραιότητα”, σημείωσε.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η αναφορά του σε μια ενδεχόμενη επισύναψη ισολογισμού από την πλευρά του κ. Φλαμπουράρη δεν είναι στις αρμοδιότητες της Επιτροπής.

“Εγώ πλεονασματικά και με μια διάθεση να μην πέσει τίποτα κάτω αναφέρθηκα και σε μια ενδεχόμενη επισύναψη ισολογισμού από την πλευρά του κ. Φλαμπουράρη. Αυτό απ΄ό,τι με πληροφορούν δεν είναι στη δικαιοδοσία της Επιτροπής”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη είπε πως “ό,τι ήταν να υποβάλει το υπέβαλε”. “Για τον κ. Σταθάκη δεν υπάρχει πρόβλημα νέας ανάθεσης σε ορκωτούς λογιστές γιατί το έργο που είχαν αναλάβει οι ορκωτοί λογιστές περιελάμβανε το πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη ενώ του κ. Φλαμπουράρη δεν το περιλαμβάνει”, διευκρίνισε.

Και στην περίπτωση του κ. Σταθάκη, σύμφωνα με τον κ. Βαρεμένο, ο έλεγχος θα γίνει κατά προτεραιότητα.

Έκανε επίσης λόγο για “ουσιαστικά προβλήματα” σε πόθεν έσχες βουλευτών, προσθέτοντας: “Eγώ προσωπικά δεν ξέρω ούτε τα ονόματα. Απλώς έστειλα μια επιστολή ότι εντός 10 ημερών πρέπει να προσκομίσουν ό,τι τους ζητηθεί. Η προθεσμία αυτή εκπνέει σε 3-4 μέρες”.

Παράλληλα, ο κ. Βαρεμένος υπογράμμισε ότι πρέπει να δημοσιευθούν γρηγορότερο δυνατότα πόθεν έσχες του 2012, “τα οποία έχουν καθυστερήσει για πάρα πολλούς λόγους και αυτό δίνει την αφορμή για εύλογες απορίες στην κοινή γνώμη αλλά και σεναριολογία”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα