“Να κάνει τη διαπραγμάτευση η αντιπολίτευση”

Μία διαφορετική προσέγγιση στην υπόθεση διαπραγμάτευση έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, καθώς ανέφερε εκ νέου τους φόβους του ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται επί της ουσίας με τους δανειστές, αλλά με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας ότι οδηγούμαστε εκ νέου σε επανάληψη του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Γι’ αυτό ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε: «Να διεκδικήσει αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση να κάνει αυτή τη διαπραγμάτευση. Κι όταν λέω αντιπολίτευση, εννοώ βεβαίως ένα ολοκληρωμένο σχήμα, στο οποίο μετά θα κληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλει, αν θέλει. Αλλά όταν η Ν.Δ. έχει ως προτεραιότητα να περιμένει να γίνουν κάποια στιγμή οι εκλογές, για να κερδίσει τις εκλογές, να γίνει κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη, έχει μία κομματική προτεραιότητα. Εντάξει, κατανοητό, αλλά δεν είναι αυτό η προτεραιότητα της χώρας».

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι υπάρχει μια συνωμοσία του παλαιού πολιτικού κόσμου για να ανατρέψει την κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Συνήθως περιλαμβάνομαι σ’ αυτούς που συνωμοτούν εις βάρος της κυβέρνησης, είμαι ένας βασικός αντίπαλος. Αλλά νομίζω ότι αυτό έχει καταντήσει πλέον ένα ανέκδοτο. Γιατί παρακολουθούμε αυτή την ιστορία του κλείνει ανοίγει η αξιολόγηση για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ η χώρα τρώει τις σάρκες της, οπότε και τα ανέκδοτα έχουνε χάσει πια την αξία τους».

Αυτό που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να διαμορφώνει εσωτερικούς εχθρούς, τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο διαχωρισμός σε εχθρούς και φίλους, η διατήρηση μιας πολεμικής κατάστασης, η συγκρότηση μετώπων ποιοι είναι με το “ναι”, ποιοι είναι με το “όχι”, ποιοι είναι υπέρ της κυβέρνησης, ποιοι είναι κατά, ποιοι είναι με την Ευρώπη, ποιοι είναι κατά της Ευρώπης, είναι μια βασική επιλογή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει εσωτερική διαπραγμάτευση με του κόμμα του, τους βουλευτές του και ένα μέρος της κοινωνικής του βάσης και προέβλεψε ότι  ακόμη και αν κλείσει η  αξιολόγηση, θα ξανανοίξει λόγω αδυναμίας εφαρμογής.

Εκτίμησε δε ότι η αξιολόγηση δεν μπορεί να κλείσει με σκληρά μέτρα, γιατί πρέπει να διαφυλάσσει τις αντιφάσεις  του ΣΥΡΙΖΑ, άρα την παραμονή της κυβέρνησής του στην εξουσία. «Εάν πρόκειται κάποια στιγμή να φτάσει σε λαϊκή ετυμηγορία θα φτάσει πιστεύω μέσα από αλλαγή του πλαισίου, μέσα από αλλαγή του κλίματος, υπό συνθήκες, οι οποίες θα είναι συνθήκες ρήξης, ακραίας πόλωσης, χωρίς σεβασμό στους θεσμούς».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα