“Να μην είναι ένα αρχηγικό κόμμα ο νέος φορέας” ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο μια αλλαγή στη θεσμική λειτουργία, να μην είμαστε ένα αρχηγικό κόμμα». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτική εκπομπή ο χαμένος των εκλογών για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο ευρωβουλευτής  πρόσθεσε ακόμη ότι οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα πολιτικής ανανέωσης που αφορά και την ηγετική ομάδα. «Μήνυμα πολιτικής ανανέωσης, όχι μόνο ηλικιακής… Αυτό που θα εμφανιστεί το επόμενο διάστημα στην κοινωνία, η εικόνα, του να είναι στελέχη όλων των γενεών που δεν θα συμβολίζουν σε καμία περίπτωση το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία. Τα στελέχη που συμβολίζουν πελατειακό κράτος, δημαγωγίες και έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό, πρέπει να πάνε στην άκρη και να εμφανιστεί κάτι καινούργιο, κάτι πραγματικά καινούργιο, να το αγκαλιάσει ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει καμία τάση και ότι δεν δέχεται το χαρακτηρισμό «νούμερο δύο». «Η αντίληψη μου είναι ότι δεν χρειάζονται ρόλοι. Όλοι μαζί πρέπει να φτιάξουμε μια μεγάλη θεσμική παράταξη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το πρώτο τρίμηνο του ‘18 πρέπει να πάμε στο συνέδριο για τον ενιαίο φορέα γιατί μπορεί ο κ. Τσίπρας να κάνει πρόωρες εκλογές. «Στην αρχή θα πάμε σε έναν προοδευτικό πολυκομματικό φορέα που δεν θα είναι φέουδα, και στη συνέχεια σε ένα ενιαίο κόμμα» εξήγησε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα