Να φύγει η Ελλάδα από την Σένγκεν, ζητά ο κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ

Εκτός της Ζώνης Σένγκεν θέλει την Ελλάδα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας,Γιόακιμ Χέρμαν. Οι Ελληνες το λένε ανοικτά ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τα θαλάσσια σύνορά τους. Επομένως, η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να είναι μέρος της Ζώνης του Σένγκεν, εάν (ο έλεγχος) δεν λειτουργεί τόνισε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) αλλά και κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή του στην Bild της Δευτέρας.

«Το γεγονός ότι σε δυόμισι χρόνια ήρθαν στην Γερμανία 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, εκ των οποίων το 70% χωρίς κανένα νόμιμο έγγραφο, σημαίνει ξεκάθαρα απώλεια του ελέγχου.

Πρέπει να γνωρίζουμε ποιος έρχεται σε μας και αυτό δεν συνέβη» πρόσθεσε ο κ. Χέρμαν, ο οποίος προαλείφεται για πρωθυπουργός της Βαυαρίας σε περίπτωση νίκης των Χριστιανδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU) στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Τις επικρίσεις του υπερσυντηρητικού Βαυαρού πολιτικού αντέκρουσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρωθυπουργός της Κάτω Σαξωνίας Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι την «απώλεια του ελέγχου την προκαλέσαμε οι ίδιοι.

Η Ιταλία και η Ελλάδα ζητούσαν βοήθεια πολύ πριν από το 2015, αλλά τις αγνοήσαμε και λέγαμε μόνο ότι οι πρόσφυγες δεν θα έρθουν σε μας. Πρέπει να τους δώσετε εσείς άσυλο, αυτό προβλέπουν οι κανόνες του Δουβλίνου». Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ζήτησε επίσης μεγαλύτερη ενεργή συμμετοχή της Γερμανίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

 

Διαβάστε επίσης