Νικολόπουλος, ο… καναλαρχοφάγος!

Έχει γίνει συνήθεια κάθε φορά που συνεδριάζει η Eξεταστική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και βρίσκεται ενώπιον των μελών της κάποιος εκ των καναλαρχών, να ακολουθεί μήνυση εναντίον τους από τον κ. Νίκο Νικολόπουλο.

Ο Αχαιός πολιτικός δεν συνηθίζει να μασάει τα λόγια του και όταν χρειάζεται δείχνει και τα δόντια του απέναντι σε όλους. Όχι μόνο απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και απέναντι στους κατά τεκμήριο δυνατούς –λόγω των καναλιών– μιντιάρχες, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν την αίγλη του παρελθόντος, ωστόσο εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια τους την επικοινωνιακή μπαγκέτα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.
Ούτε αυτό, πάντως, το στρατηγικό… πλεονέκτημα των καναλαρχών έδειξε να «πτοεί» τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ο οποίος έθεσε σκληρά ερωτήματα σε όσους ιδιοκτήτες ΜΜΕ πέρασαν το τελευταίο διάστημα το κατώφλι της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Κι αυτό ήταν το κυρίως μενού, διότι για επιδόρπιο τους σέρβιρε μηνύσεις!

Ο Αλαφούζος και η μήνυση περί ευθυκρισίας…
Μία φράση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου ήταν αρκετή για να κάνει έξαλλο τον Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος βγαίνοντας από τη Βουλή εξέφρασε την απόφασή του να υποβάλει μήνυση στον καναλάρχη. Όπερ και εγένετο, καθώς στις 2 Αυγούστου ο βουλευτής στρέφεται κατά του επιχειρηματία με την αιτιολογία –όπως αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης– ότι «ο κ. Αλαφούζος αμφισβήτησε την ευθυκρισία και τον ρόλο του Νίκου Νικολόπουλου στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, μιλώντας με προκατάληψη και χρησιμοποιώντας ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και δυσφημιστική ορολογία».
Ακόμη, η μήνυση στρέφεται και κατά παντός άλλου εκδότη, διευθυντή σύνταξης, αρθρογράφου πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων, κατόχου-διαχειριστή-χειριστή ιστοσελίδων και ιστολογίων στο διαδίκτυο και κατόχου-διαχειριστή λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης κυρίως στο Facebook καιTwitter, που αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις και αναφορές του επιχειρηματία, για τις οποίες τον εγκαλεί ο κ. Νικολόπουλος.

Τα «45άρια»…
Δηλώσεις του τύπου «δεν μπορώ να δεχθώ ούτε ως πολίτης, ούτε ως βουλευτής ή ως πρόεδρος ενός κόμματος που στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις πήρε μέρος συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κάποιοι καναλάρχες να επιχειρούν να χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης ως 45αρια όπλα, θέλοντας να τρομοκρατήσουν ή να εξοντώσουν εκείνους που επιμένουν, πιστοί στον όρκο, να θέλουν να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας που ζει ο ελληνικός λαός στο σκαμνί του κατηγορουμένου, μα προπαντός να γυρίσουν πίσω τα θαλασσοδάνειά τους», ήταν στην ημερήσια διάταξη του κ. Νικολόπουλου. Όσοι τον ξέρουν εξηγούν ότι ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω σε όσα προστάζει το κοινοβουλευτικό καθήκον του κι ότι δεν θα χαριζόταν σε κανέναν μεγαλόσχημο όσο κι αν ενοχλούσαν οι ερωτήσεις του στην εξεταστική.

Το… λάθος του Ψυχάρη
Αυτό το κατάλαβε ο αμέσως επόμενος μιντιάρχης που κατέθεσε στην Εξεταστική, ο Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος έκανε το… λάθος να παραδεχτεί ενώπιον της επιτροπής ότι εγγυήθηκε την εκταμίευση δανείου 15 εκατ. ευρώ με «αέρα». Ποιος είδε τον Νικολόπουλο και δεν τον φοβήθηκε… Ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής έκανε λόγο για «νταβατζιδοκρατία», ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου –ημέρα που κατέθεσε τη μήνυση εναντίον του κ. Ψυχάρη– δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής, εξερχόμενος της Εισαγγελίας:
«Ο λαός απαιτεί να μπει τέλος στην “νταβατζιδοκρατία”. Το δημόσιο πλήρωσε ακριβά το “νταβατζηλίκι” με εκατοντάδες εκατομμύρια κρατικού χρήματος, με τα οποία λειτουργούσαν, χωρίς άδειες, τα περίφημα “συστημικά ΜΜΕ” των γνωστών καναλαρχών και των παπαγάλων της μνημονιακής διαπλοκής (…). Οι τράπεζες μοίρασαν στους “νταβατζήδες” 1,5 δισ. ευρώ με εγγυήσεις τα “στρουμφάκια” του ALTER ή την ταινιοθήκη με τις “συνταγές για τυροκροκέτες… Μαμαλάκη” του MEGA ή ακόμα και με αέρα κοπανιστό…»

Οι μπαλωθιές κατά του Κοντομηνά
Μόλις την εβδομάδα που μας πέρασε, στις 3 Νοεμβρίου, ο Ν. Νικολόπουλος κατέθεσε, εξάλλου, νέα μηνυτήρια αναφορά, αυτήν τη φορά εναντίον του Δημήτρη Κοντομηνά, κατηγορώντας τον τελευταίο για ψευδορκία!

Το κατά Νικολόπουλο ψέμα του ιδιόκτητη του Alpha ήταν ότι ο κ. Κοντομηνάς αρνήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι έχει συνάψει τραπεζικά δάνεια για το κανάλι της Κάντζας. Και η αντίδραση του βουλευτή ήρθε ξανά μέσω… Ευελπίδων:

«Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του κ. Δ. Κοντομηνά για ψευδορκία που διέπραξε ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», δήλωνε στις 3 Νοεμβρίου ο Ν. Νικολόπουλος και εξηγούσε:

«Είπε ο κ. Κοντομηνάς στα μέλη της Επιτροπής ότι δεν έχει συνάψει τραπεζικά δάνεια και ότι ουδέποτε έχει φοροδιαφύγει. Τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου δεν συμφωνούν με την κατάθεση του κ. Κοντομηνά, η οποία θεωρώ ότι είναι παραπειστική, παραπλανητική, αναληθής και ψευδής».

Σημειώνεται ότι ο μαχητικός βουλευτής Αχαΐας μετά από τη μήνυση κατά του Δ. Κοντομηνά επανήλθε στο θέμα στέλνοντας επιστολή προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτη Φάμελλο, και ζητώντας να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο ισχυρός άνδρας του Alpha.

Στην επιστολή του, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν ότι ο κ. Κοντομηνάς ασυστόλως ψευδόρκησε και ψευδομαρτύρησε με δόλο και ως εκ τούτου καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να επανακληθεί από την επιτροπή μας για να καταθέσει την αλήθεια!». Ποια είναι αυτά τα στοιχεία; Ιδού τι αναφέρει αναλυτικά ο βουλευτής στην επιστολή του προς τον κ. Φάμελο:

«Συγκεκριμένα η εταιρεία του (σ.σ. εννοεί τον Alpha) όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα ΦΕΚ που προσκομίζω και επάγομαι παρουσίαζε τον παρακάτω τραπεζικό δανεισμό :

Α]    2005: 9.323.629,36 ευρώ

Β]    2007:  00000000    ευρώ (Χρονιά που εισήλθε το RTL)

Γ]   2008: 000000000   ευρώ (Χρονιά που έμεινε  το RTL)

Δ] 2009:34.217.000 ευρώ (Χρονιά που γύρισε ο Μάρτυρας και έφυγε το RTL)

Ε] 2010: 21.720.100,94

ΣΤ] 2011: 34.779.000 συνολικές δανειακές υποχρεώσεις

Η]  2012 :28.575.000 συνολικές δανειακές υποχρεώσεις

Θ] 2013 :31.411.000 συνολικές δανειακές υποχρεώσεις

Ι] 2014 34.711.154,55 συνολικές δανειακές υποχρεώσεις

Κ] 2015   34.196,344,59 συνολικές δανειακές υποχρεώσεις

»Τεράστιο λοιπόν το ερωτηματικό που γεννάται είναι πως μια εταιρεία με παθητικό και συσσωρευμένες ζημιές έως 31-12-2010, 357.402.000 ευρώ, κατάφερε να δανειοδοτηθεί όλα τα ανωτέρω χρήματα , εάν πληρούσε  τα κριτήρια για δανειοδότηση από τα τραπεζικά ιδρύματα και εάν εν τέλει ο τραπεζικός δανεισμός με καλύμματα μετρητά του μάρτυρα,  δεν ήταν παρά ένας τρόπος για να  παρακαμφθεί η απαγόρευση δανεισμού έως ένα ποσό κατά παράβαση του σχετικού νόμου δυνάμει του είχε επιβληθεί το πρόστιμο του ΕΣΡ 1,5 εκ Ευρώ.

»Είναι λοιπόν σαφές ότι ο μάρτυρας κατέθεσε εν γνώσει του ψευδή στοιχεία περί της δανειοδότησης της εταιρείας του που διαχειρίζεται το τηλεοπτικό κανάλι ALPHA TV και όσο αφορά τον δανεισμό και όσο αφορά την κερδοφορία και όσο αφορά τις δικαστικές διαμάχες με τους εργαζόμενους με το ΕΣΡ και τον κ. Τσοτσορό». 

Καταλήγοντας, σημειώνει ακόμη ότι «ο κ. Κοντομηνάς σε γνώση του και εσκεμμένα εψεύσθη πολλαπλώς ενώπιον των μελών της επιτροπής μας, προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας και το έργο που επιτελούμε, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, που θα’ ναι ένα “αντίδωρο” του έντιμου πολιτικού κόσμου της χώρας στον χειμαζόμενο λαό».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, πάντως, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί κάποιοι έχουν κολλήσει στον Αχαιό πολιτικό το παρατσούκλι «ο… καναλαρχοφάγος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα